Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Fizicianul Stephen Hawking s-a stins din viață

Stephen Hawking (76 de ani) s-a stins din viață, miercuri dimineaţă, la locuinta sa din Cambridge, a anunţat familia acestuia, conform News.ro. Stephen Hawking a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre, care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului.
 aboneaza-te
Stephen Hawking

„Suntem profund întristaţi că tatăl nostru iubit a murit astăzi. A fost un mare om de ştiinţă şi un om extraordinar, a cărui muncă şi moştenire vor dăinui mulţi ani”, au anunţat copiii lui Hawking, Lucy, Robert şi Tim.

Stephen Hawking a fost fizician englez, teoretician al originii universului şi unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deţinută cândva de Isaac Newton.

În 1962, la 20 de ani, Hawking a obținut titlul de Doctor în Fizică la Trinity Hall din Cambridge, unde și-a început activitatea didactică și științifică.

Pe 21 iulie 2004, la Conferința Internațională asupra Relativității Generale și Gravitației, care a avut loc la Dublin, Stephen Hawking a emis ideea că găurile negre ar putea transmite informații asupra întregii materii pe care au asimilat-o.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii