FacebookTwitterLinkedIn

Până când data nunții va fi stabilită cu exactitate, tinerii au sărbătorit cum se cuvine un an de logodnă, achiziționând cu 10,5 milioane de dolari o proprietate în Beverly Hills. Dacă e să dăm crezare canalului TV E! Entertainment, Brooklyn și Nicola au plătit cu un milion de dolari peste prețul cerut de foștii proprietari.

Brooklyn Beckham și Nicola Peltz la prezentarea Saint Laurent de la Paris Fashion Week, în februarie 2020.

În vârstă de 22 de ani, Brooklyn este cel mai mare dintre cei patru copii ai lui David și Victoria Beckham. Tânărul a moștenit de la tatăl său pasiunea pentru … fotografie, imaginile suprinse de el fiind aprecuate de reviste precum Vogue China și de branduri ca Burberry sau BMW.

Pe logodnica lui, în vârstă de 26 de ani, ați remarcat-o cu siguranță în filme precum Transformers: Age of Extinction (cel mai reușit din serie, cu Mark Wahlberg și Stanley Tucci) sau The Last Airbender.


Vila cumpărată de tânărul cuplu are aproape 720 de metri pătrați de spațiu locuibil, cinci dormitoare și șapte băi, și este amenajată într-o elegantă combinație de piatră și lemn exotic.

Pereții de sticlă culisează eliminând delimitările formale dintre spațiul exterior și cel interior. Întreaga reședință este gândită astfel încât să fie o oază de relaxare și să le ofere proprietarilor și oaspeților lor o stare de bine – piscina, de exemplu, a fost construită ținând cont de principiile feng-shui și, potrivit designerilor, „este menită să atragă și să stimuleze energia pozitivă, bogăția și abundența”. Dacă la această frază adăugăm și un eventual horoscop cu mesaje optimiste în ziua achiziției, e posibil să avem o explicație pentru milionul de dolari plătit în plus pentru această casă, altfel excepțională.Parterul este un open space cu living și șemineu modern, bucătărie gourmet echipată cu electrocasnice premium, loc de servit masa și un alt spațiu pentru mic dejun, situat în imediata vecinătate a cramei cu temperatură controlată.

Printre dotările casei se numără sala de yoga/fitness, saună uscată, saună cu aburi, un lounge cu bar pentru sucuri și o sală de cinema „ascunsă” de geamuri culisante fumurii.


Apartamentul principal se desfășoară pe nu mai puțin de 185 de metri pătrați, fiind împărțit în zonă de relaxare lângă șemineu – cu bar și frigider pentru băuturi -, spațiu pentru servirea cafelei, birou și terasă. Dressing-ul este amenajat ca un showroom luminat de un spectaculos candelabru, iar baia are dimensiunile unui spa și dotări similare, inclusiv saună.
Pe terasa de pe acoperiș este amenajat un spațiu pentru yoga și o grădină de meditație. Un Jacuzzi și un labirint care imită Labyrinth of Chartes din Franța completează atmosfera Zen.

În curtea din spate se poate servi masa în aer liber: terasa cu cuptor pentru pizza și cele necesare pentru barbecue este situată lângă piscină.Soții Beckham au mai deținut o casă în Los Angeles, pe care au cumpărat-o în 2007 și au vândut-o în 2018 cu 33 de milioane de dolari. Cumpărătorii au fost proprietarul clubului de fotbal american LA Rams, Stan Kroenke, și soția sa, Ann Walton Kroenke, una dintre moștenitoarele imperiului Walmart.

Nelson Peltz

Însă cel mai interesant personaj din cele două familii este extravagantul Nelson Peltz, viitorul socru al lui Brooklyn.

În timp ce David și Victoria Beckham s-au aflat fiecare în lumina reflectoarelor încă înainte să formeze o familie, Nelson Peltz este un antreprenor discret, care preferă să investească sau să tranzacționeze acțiuni din spatele unor vehicule financiare pe care le controlează.

Pe cât de low profile este ca afacerist, pe atât de puțin precaut este în privința vieții personale. Având reputația unui afemeiat, Peltz a fost căsătorit de trei ori și are zece copii.

În vârstă de 78 de ani, Nelson Peltz a abandonat studiile la Colegiul Wharton din cadrul Universității Pensilvania pentru a deveni instructor de schi, dar a sfârșit prin a lucra pentru afacerea familiei sale, care deținea o firmă de distribuție de produse alimentare.

Nelson a dezvoltat afacerea împreună cu fratele său mai mare și a listat-o la bursă în 1979, iar din 1983 a cumpărat o participație în firma Triangle Industries, pe care în câțiva ani a dus-o în Topul Fortune 100, transformând-o în cel mai mare producător de ambalaje din lume.

În anii următori, Nelson Peltz s-a axat pe achiziția și vânzarea de companii, apoi în 2005 a fondat firma de investiții Trian Fund Management, care are în portofoliu acțiuni la Heinz, Kraft Foods, DuPont, Wendy’s, PepsiCo, Procter & Gamble sau Mondelez.

Cu o avere de 1,7 miliarde de dolari, Nelson Peltz este membru în consiliile de administrație ale unor companii precum Procter&Gamble, The Madison Square Garden Company, Sysco (firmă de distribuție și comercializare a produselor alimentare, cu o cifră de afaceri de 55 de miliarde de dolari în 2017) și Legg Mason (companie de investiții imobiliare cu o cifră de afaceri de peste 3 miliarde de dolari în 2019) și este președinte fără atribuții executive al lanțului de fastfood-uri Wendy’s, care are 6711 locații în America de Nord și o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de dolari.

De cealaltă parte, averea familiei Beckham este estimată de presa mondenă britanică la aproximativ un miliard de dolari, provenind din afaceri în domeniul modei de lux și al comercializării de produse cosmetice și de drepturi de imagine.

Foto Redfin, Profimediaimages.ro

David Beckham și Victoria Beckham