Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Afaceri |
|

Fitch a confirmat ratingul „BBB-” cu perspectiva stabilă pentru Transgaz

Agenția de Rating Fitch a confirmat ratingul acordat Societății Naționale de Transport al Gazelor Naturale Transgaz, arată un raport al companiei transmis Bursei de Valori București.
transgaz

Ratingul confirmat și o perspectivă stabilă „reflectă profilul solid al activităţii Transgaz în calitate de concesionar şi operator al reţelei de transport gaze din România, precum şi estimările Fitch privind o contracţie progresivă a activităţii de tranzit internaţional de gaze al companiei, derivat din rutele tradiţionale”, se arată în raportul agenţiei.

Investiţiile brute ale Transgaz sunt estimate la 4,6 miliarde de lei în perioada 2021 – 2025, inclusiv 1,8 miliarde de lei proiecte de dezvoltare dedicate transportului gazelor naturale de la zăcământul de la Marea Neagră. Cifra este mai mult decât dublă faţă de planul de investiţii din perioada 2021 – 2024 pe care s-a bazat ratingul iniţial, iar Fitch estimează că va duce la o creştere a datoriei nete la aproximativ 3,7 miliarde de lei la finalul lui 2025, de la 1,4 miliarde de lei la finalul lui 2020.

Incertitudinile privind investiţia de la Marea Neagră afectează direct previziunile Fitch, anunţă agenţia, tendinţa privind îndatorarea fiind extrem de dependentă de începutul construcţiei.

SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii