Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Fitbit Versa 2 este disponibil acum în magazinele din România. Cât costă smartwatch-urile și de unde pot fi cumpărate

Fitbit Versa 2, versiunea premium a celui mai bine vândut produs din portofoliul companiei, Fitbit Versa, este acum disponibil în magazinele din România. Componente importante ale noului produs au fost concepute și dezvoltate de către inginerii Fitbit din România.
 aboneaza-te
Lifestyle photo of Fitbit Versa 2.,,Photographer: Matt Hawthorne.

„Se întâmplă destul de rar ca lansările să aibă loc chiar acolo unde au fost realizate produsele. Biroul din București a fost implicat nu doar în implementarea, ci și în design-ul aplicațiilor noului Versa. Este un birou cu peste 200 de angajați, care are toate componentele unui product development – product management, design, user experience, până la programare și testare”, a spus Andrei Pitiș, VP Product and Head of Development Centers în cadrul Fitbit. Echipa Fitbit din România este formată din peste 200 de angajați, sediul având o capacitate de aproximativ 300 de oameni.

Noul ceas vine cu opțiuni performante, posibilitatea evaluării somnului printr-o funcție Sleep Score, personalizată și alarme smart, alături de funcționalități avansate de monitorizare a activității fizice și stării de sănătate. Noul smartwatch are microfon integrat care permite răspuns vocal la mesajele text.

Cu Versa 2, utilizatorii au posibilitatea de a plăti cu ceasul prin opțiunea Fitbit Pay. De asemenea, cu ajutorul aplicației Spotify pot asculta muzica și podcasturile preferate. Miile de aplicații și fețe de ceas, alături de posibilitatea activării ecranului Always-On fac din Versa 2 un produs versatil și valoros datorită informațiile despre sănătate și fitness pe care le oferă. Versa 2 are o autonomie extinsă a bateriei de peste 5 zile.

Citește și: 30 sub 30 – Raluca Panțiru: Reușesc să schimb lumea în bine prin intermediul a ceea ce fac

Fitbit Versa 2 este disponibil în România la prețul de 199,95 euro, iar Versa 2 Special Edition se poate achiziționa pentru 229,95 Euro. Accesoriile pornesc de la 29,5 Euro. Noul produs se găsește în lista celor mai mari magazine online și offline din România, printre care: eMAG, Altex, Orange, Flanco.

Conform unui studiu realizat pe utilizatorii Fitbit, 64% dintre respondenți cred că somnul e prioritar pentru sănătatea lor. Cu toate acestea, o mare parte dintre oameni nu dorm suficient. Fitbit a fost prima companie care a pus accent pe analiza somnului, acum mai bine de 10 ani, primele date monitorizate fiind folosite doar pentru studii medicale de specialitate. Compania a analizat date din peste 10,5 miliarde de nopți dormite cu un dispozitiv Fitbit la mână. Cu ajutorul lor, Fitbit a dezvoltat:

– Sleep Score: opțiune prin care utilizatorii primesc o notă a somnului direct în aplicația Fitbit și pot afla mai clar detalii despre calitatea somnului lor. Această notă se bazează pe un calcul ce ia în considerare ritmul cardiac (din timpul nopții și în repaus), momente de agitație, treziri și stagii ale somnului.

– Alarme smart (Smart Wake): noua funcționalitate este setată să te trezească în cel mai bun moment al ciclului de somn, REM sau somn superficial, bazându-se pe un interval preselectat de 30 minute.Alarmele vor fi disponibile în curând pe smartwatch-urile Fitbit.

– Modul special de funcționare în timpul nopții (Sleep Mode): dacă nu vrei să fii deranjat poți dezactiva ecranul luminos al ceasului și notificările. Această opțiune poate fi folosită și în alte contexte, de exemplu în întâlniri sau în timpul antrenamentelor.

Printre funcționalitățile Versa 2 se numără monitorizare automată a activității, tehnologia PurePulse 24/7, peste 15 tipuri de exerciții bazate pe obiectivele personale setate în aplicație, conectarea la GPS-ul telefonului și rezistența la apă (până la 50 metri).

Citește și: 100 Business Hall of Fame: Andrei Pitiș

Versa 2 aduce și alte noutăți, cum ar fi plata cu ceasul prin Fitbit Pay. Noul Fitbit Versa 2 vine și cu aplicația Spotify prin care abonații Spotify Premium își pot controla muzica și podcast-urile direct de la încheietura mâinii. Pe Versa 2 pot fi stocate peste 300 de melodii și playlist-uri în aplicația Deeze. Cu Versa 2 ai acces și la notificările de pe smartphone, calendar, apeluri sau mesaje text. Utilizatorii de Android pot folosi și microfonul integrat pentru a răspunde la mesaje text și notificări.

Versa 2 are un procesor mai rapid ,ceea ce îi îmbunătățește performanțele, rapiditatea și sistemul de navigație. În plus, ecranul AMOLED îi oferă utilizatorului vizibilitate mai bună, culori mai clare și posibilitatea de a seta ecranul pornit permanent (always-on) astfel încât să poți vedea mai ușor cât e ceasul sau care sunt rezultatele antrenamentelor în timp ce faci sport.

Versa 2 este cel mai avansat smartwatch din portofoliul Fitbit. Este rezistent la apă (până la 50 metri), greutate redusă.

Produsele Fitbit se găsesc în peste 39.000 de lanțuri de magazine din peste 100 de țări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii