Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Fitbit lansează tracker-ul Fitbit Charge 4 cu GPS integrat, Spotify și detalii despre calitatea somnului

Fitbit lansează Fitbit Charge 4, cel mai nou tracker de sănătate și fitness din portofoliu, care va fi diponibil în România începând cu jumătatea lunii aprilie.
 aboneaza-te
fitbit

Printre funcționalități se numără GPS integrat și Spotify – Connect & Control, autonomie a bateriei de peste 7 zile, design rezistent la apă, având același preț ca predecesorul său, Charge 3.

Noul Charge 4 folosește cea mai nouă inovație Fitbit de monitorizare personalizată a ritmului cardiac: Zonele de Minute Active. Calculul activității fizice se bazează pe analizarea datelor personale despre ritmul cardiac în repaus și vârstă astfel încât fiecare antrenament să fie monitorizat (de la spinning la yoga), iar utilizatorul să își poată atinge un obiectiv de 150 de minute active pe săptămână. Atât produsul, cat si aplicația Fitbit, pot fi accesate în limba română.

 „Misiunea noastră a fost întotdeauna aceea de a-i ajuta pe oamenii din întreaga lume să fie mai sănătoși. În contextul actual, această misiune a devenit mai importantă decât oricând, deși ne dăm seama cât de greu este să te concentrezi acum pe starea de sănătate și fitness. Atâta timp cât oamenii rămân activi, mănâncă sănătos și dorm suficient își vor diminua stresul și își vor îmbunătăți imunitatea“,  a declarat James Park, CEO și co-fondator al companiei. 

Odată cu Charge 4 se lansează și Zonele de Minute Active, alături de un design menit să optimizeze performața GPS-ului și senzori avansați care nu modifică mărimea trackerului sau durata de viață a bateriei.

Primul tracker de la Fitbit cu GPS integrat îi permite celui care îl poartă să își lase telefonul acasă atunci când se antrenează în aer liber, când aleargă, merge la plimbare sau în excursii în aer liber. Cu ajutorul GPS-ului se pot înregistra ritmul și distanța în timp real, se pot folosi cele peste 20 de tipuri de exerciții cu obiectiv presetat și 7 exerciții speciale care folosesc GPS: urcat pe munte, alergat, mers alert etc. După fiecare antrenament monitorizat GPS, utilizatorul își poate sincroniza device-ul pentru a vedea harta activității în aplicația Fitbit cu detalii despre intensitatea antrenamentului bazate pe diferitele zone de ritm cardiac și ruta pe care a ales-o astfel încât să își poată îmbunătăți performanța.

Cu ajutorul monitorizării cardiace PurePulse® 24/7, Zonele de Minute Active folosesc datele personale despre ritmul cardiac, analizând activitatea inimii și efortul, indiferent de antrenament.

Charge 4 ajută la înțelegerea și îmbunătățirea caliății somnului.  Opțiunea de alarme smart (Smart Wake), disponibilă până acum doar pentru smartwatch-uri, va fi prezentă în curând și pe Charge 4, astfel încât, prin folosirea inteligenței artificiale, să trezească utilizatorul în momentul optim al ciclului de somn. Acest lucru îl va ajuta să se simtă mai puțin obosit în timpul zilei.

De asemenea, Charge 4 are integrat și senzorul SpO2 care depistează și arată nivelul oxigenului din sânge și variațiile lui direct în aplicația Fitbit. Graficul variației oxigenului din sânge este un bun indicator al respirației din timpul somnului. 

Charge 4 vine și cu monitorizare automată a exercițiilor SmartTrack, nivelul și scorul Cardio Fitness, număr de etaje urcate, alerte de mișcare, monitorizarea sănătății la femei, monitorizarea alimentelor consumate, a cantității de apă și a greutății.

 

Charge 4 va costa €149,95 pentru culorile black, rosewood, iar Charge 4 Ediție Specială va costa €169,95 și va conține o curea din textil granite reflective/black și o curea clasică black care va fi ușor de purtat la antrenamente / la sală.

Noul produs va putea fi achiziționat începând cu mijlocul lunii aprilie de la retaileri precum eMAG, Altex, Flanco, Vodafone, Hervis.

Credit foto: Fitbit.com

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii