FacebookTwitterLinkedIn

La finalul procesului de jurizare, se vor acorda două premii: „EY Entrepreneur Of The Year” (EOY) și „Emerging Entrepreneur Of The Year” (EEOY).

Condiţiile de eligibilitate pentru programul EY Entrepreneur Of The Year sunt următoarele:

  1. antreprenorul să aibă o afacere care să fie înființată de cel puţin trei ani,
  2. să aibă o cifră de afaceri în ultimii doi ani şi
  3. un număr minim de 10 angajaţi.

În plus, candidatul trebuie să joace un rol activ în afacere şi să deţină o parte semnificativă din capitalul subscris al firmei, minimum 20%.

„Naţionalitatea română nu condiţionează participarea în competiţie, însă este important ca operațiunile afacerii să se desfășoare în cea mai mare parte în România”, au mai spus reprezentanții EY România.

În cadrul acestei ediții, echipa EY România va acorda un premiu de excelență unei afaceri de familie din România, care va dovedi că este pregătită pentru o tranziție armonioasă către o nouă generație și către un business sustenabil.

Primul premiu „Family Business Excellence Award” i-a revenit în 2017 familiei Buluc, care conduce grupul Farmexim, alcătuit din trei companii – Farmexim, Help Net Farma și Green Net.

Scopul principal al programului este acela de a pune în valoare poveştile de succes ale antreprenorilor români şi de a recunoaște realizările lor remarcabile în business, încurajând astfel dezvoltarea activităţii antreprenoriale din România şi a unui mediu antreprenorial dinamic”, susțin reprezentanții EY România.

Printre antreprenori

La „EY Entrepreneur Of The Year” sunt nominalizați, anual, peste 10.000 de antreprenori din întreaga lume. Competiția se desfășoară în 145 de orașe din peste 60 de țări, acoperind mai mult de 94% din economia globală.

„Antreprenorii sunt cei care transformă mediul de business, care creează tendințe și își cresc afacerea pe un set solid de valori. Prin această competiție, misiunea noastră este de a susține antreprenorii români care doresc să își crească prezența pe piețele externe și să devină lideri regionali, sau chiar de nivel mondial. EY Entrepreneur Of The Year este un prilej de a le recunoaște valoarea și de a-i conecta la o rețea internațională de antreprenori și specialiști de marcă, din diverse industrii”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner al EY România, cel mai discret șef al unei filiale locale de Big Four, dar al cărui nume apare cel mai des când vine vorba despre antreprenoriatul românesc.

Ediția EY Entrepreneur Of The Year – România 2018” are următorul calendar:

  1. Înscrierea candidaților – 23 mai–3 septembrie 2018
  2. Interviurile cu antreprenorii candidați – 17 septembrie–30 octombrie 2018
  3. Prima și a doua rundă de jurizare – 15 noiembrie-5 decembrie 2018
  4. Ceremonia națională de premiere – februarie 2019
  5. Gala EY Entrepreneur Of The Year: iunie 2019, Monte Carlo.

Juriul independent este alcătuit din cinci antreprenori, dintre care doi câștigători ai ediției anterioare, Cristi Covaciu, CEO-ul IPEC (câștigător EOY 2016, președintele juriului), Daniel Dines, CEO-ul UiPath (câștigător Emerging EOY 2016), Doina Popescu, Managing Partner-ul ForeVest Capital Partners, Marius Ștefan, CEO-ul Autonom Rent a Car, și Vasile Armenean, CEO-ul Betty Ice.