Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Bani și Investiţii |
|

Firma de private equity KKR cumpără operatorul de centre de date CyrusOne. Tranzacție în valoare de 15 miliarde dolari

Firma de private equity KKR, alături de managerul de fond Global Infrastructure Partners, au achiziționat operatorul american de centre de date CyrusOne, în cadrul unei tranzacții evaluate la aproximativ 15 miliarde dolari, inclusiv preluarea datoriilor.   
Perry Zizzi_HS

Preluarea operatorului de centre de date CyrusOne este estimată a fi încheiată în al doilea trimestru al anului 2022. CyrusOne este un fond de investiții imobiliar (REIT) care proiectează, construiește și operează centre de date. 

Fondul de capital privat KKR și managerul de fond Global Infrastructure Partners au fost asistați de firma internațională de avocatură Dentons, parte a echipei juridice conduse de Kirkland & Ellis.

“Această tranzacție ne-a oferit prilejul să reflectăm cunoștințele și capabilitățile biroului din București la nivel global, deși tranzacția în sine nu a inclus România. Suntem în mod frecvent implicați în tranzacții de top alături de colegi din alte jurisdicții de pe glob – iar acesta este doar cel mai recent exemplu”, a declarat Perry Zizzi (foto), Managing Partner al Dentons România.

În prezent, CyrusOne are 50 de centre de date în America de Nord, America Latină și Europa, și peste 1.000 de clienți. 

Pe de altă parte, KKR are peste 43 de ani de experiență în domeniu. Portofoliul său include 109 companii cu venituri de peste 157 miliarde de dolari anual și peste 637.500 de angajați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii