FacebookTwitterLinkedIn

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi că reluarea activităților culturale va presupune desfășurarea de activități în aer liber în perioada următoare, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a dat exemplul Teatrului “Constantin Tănase” care de regulă își desfășoară activitatea în Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău în timpul sezonului cald.

“Acolo este deja amenajat un spaţiu generos pentru foarte multe persoane, chiar sute de persoane, e adevărat, păstrând distanţa fizică şi măsurile din perioada pandemiei – mască, dezinfectanţi”, a declarat primarul general al Capitalei.

“În urma întâlnirii pe care am avut-o video (…) cu directorii de teatre şi servicii de cultură am identificat câteva soluţii, astfel încât piaţa culturală să renască în Capitală .(…) Sălile propriu-zise va fi mai dificil să fie deschise, pentru că (…) măsurile sunt restrictive tocmai pentru a împiedica răspândirea coronavirusului de tip nou. (…) Soluţia, mai ales pe timpul sezonului cald, este aceea de a organiza activităţi culturale în aer liber, în spaţii deschise. Avem deja câteva soluţii şi ele vor fi aplicate începând chiar din 1 iunie pentru teatrele care sunt pregătite şi pentru celelalte începând din 15 iunie”, a explicat Firea, conform Digi 24.

Alte teatre din capitală precum Teatrul Odeon și Teatrul “Ion Creangă” se pot adapta noilor măsuri impuse pe perioada pandemiei. Teatrul “Ion Creangă” poate începe stagiunea estivală în curtea Casei Eliad, iar structura Teatrului Odeon permite glisarea tavanului. De asemenea, Opera Comică pentru Copii are o grădină unde spectatorii se vor putea bucura de teatru în aer liber.

Managerii de teatre au anunțat deja că sunt pregătiți și că s-au făcut repetiții atât în perioada stării de urgență, cât și în timpul stării de alertă.

“Noi am venit cu aceste propuneri, le-am inventariat pentru fiecare dintre cele 15 teatre care sunt administrate de Primăria Capitalei şi le înmânăm săptămâna aceasta, inclusiv cu detalii tehnice, tuturor autorităţilor abilitate în această perioadă care pot să avizeze organizarea acestor evenimente în aer liber”, a menţionat Gabriela Firea.