FacebookTwitterLinkedIn

Finanțarea a fost condusă de Digital East Fund al Earlybird Venture Capital și OTB Ventures, cu participarea de tip follow-on a investitorilor existenți Gapminder Ventures și Launchub. În 2018, GapMinder a condus runda de investiții de tip Seed care s-a ridicat la 2 milioane de dolari.

Capitalul suplimentar de tip Serie A va fi utilizat de FintechOS pentru a continua procesul de creștere a veniturilor recurente anuale ale companiei de 450% și pentru extinderea sa în Europa, Asia de Sud-Est și piața din SUA. De asemenea, compania va investi în dezvoltarea continuă a mai multor aplicații, servicii și soluții,  predefinite și gata de implementare, care reduc timpul necesar până la comercializare.

Tehnologia FintechOS ajută băncile tradiționale și companiile de asigurări să se adapteze la așteptările în continuă schimbare ale clienților pentru a atinge viteza și flexibilitatea companiilor de tip FinTech, concurenții lor noi care mizează pe tehnologie. Platforma asigură o automatizare digitală end-to-end pentru toate produsele de asigurare și bancare și poate fi implementată atât ca parte a SaaS multi-cloud, ajutând clienții în tranziția către cloud, cât și în cazul implementărilor în centrele de date ale clienților.

FintechOS oferă peste 150 de surse integrate, mai mult de 20 de procese financiare automatizate și o piață cu peste 50 de aplicații open source, aplicații predefinite care folosesc tehnologia pentru operațiuni precum preluarea clienților, împrumuturi, economii, asigurări, pensii și gestionarea fondurilor.

“Am creat FintechOS pentru a transforma industria financiară, permițând astfel băncilor și companiilor de asigurări să acționeze și să reacționeze mai rapid decât Fintech-urile, pentru a crea o experiență mai inteligentă pentru clienți. Drept urmare, serviciile hiper-personalizate și experiența superioară a clienților sunt acum disponibile aproape plug and play”, a spus Teodor Blidăruș, CEO și Co-Fondator al FintechOS.

“Este cea mai rapidă poveste de creștere în care m-am implicat până acum. Dincolo de succesul FintechOS, cred că avem încă o validare că ecosistemul de antreprenori, business angels și fonduri de investiții începe să funcționeze în România”, a adăugat Sergiu Neguț, Co-Fondator FintechOS.

Portofoliul FintechOS de clienți mondiali include Nationale-Nederlanden, ERSTE, Viena Insurance Group, Orange Money, Hyperion Group, TBI Bank, Bank Transilvania și Idea Bank.