Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Fintech-ul polonez Aforti Exchange a obținut o cifră de afaceri de 3 milioane de euro, în 7 luni, de 4,5 ori mai repede decât în Polonia

Fintech-ul polonez Aforti Exchange, care oferă servicii de schimb valutar online, a atins o cifra de afaceri de aproximativ 3 milioane euro, în 7 luni de la stabilirea operațiunilor în România.
shutterstock_731167813rata-dobanzii-bani-evolutie-credit-credite-dobanda-dobanzi

Spre comparație, același rezultat a fost realizat în Polonia după 32 de luni de la începerea operațiunilor de lansare în 2011.

În noiembrie 2017, la două luni de operațiuni în România, antreprenorii români au schimbat de 50 de ori mai multă monedă prin intermediul Aforti Exchange decât în ​​aceeași perioadă de timp după stabilirea operațiunilor în Polonia.

România a depășit așteptările noastre în ceea ce privește dinamismul pieței. Considerăm că antreprenorii români sunt foarte receptivi pentru a încerca noi soluții financiare și pentru a explora alternative la serviciile bancare tradiționale.  Am aflat că românii sunt, de asemenea, destul de pregătiți în domeniul tehnologiei și la curent cu cele mai noi tendințe digitale, ceea ce reprezintă un mare potențial pentru Aforti și planurile noastre de extindere a operațiunilor în România”, a declarat Aleksandra Wodzisławska, președintele Consiliului de Administrație Aforti Exchange.

Următorul pas în strategia de expansiune a Aforti este de lansa în România Aforti Finance, un IFN pentru start-up-uri și IMM-uri.

Contrar presupunerii generale, companiile cu operațiuni de import – export nu reprezintă baza noastră principală de clienți. Vedem un număr mare de clienți români, în special la nivel de IMM-uri, care livrează sau contractează servicii în străinătate și au nevoie de acces rapid la valute. Cifrele impresionante de creșteri arată adevăratul potențial al antreprenoriatului românesc”, a declarat Dorin-Claudiu Sterie, Country Manager al Aforti Exchange România.

Cu sediul în Varșovia, Polonia, Aforti Exchange face parte din grupul financiar Aforti Holding, listat din 2011 pe piața NewConnect a Bursei de Valori din Varșovia.

Aforti Exchange România a fost prima companie din cadrul grupului înființată în străinătate, urmată de Aforti Exchange Bulgaria.

Anul trecut, pe toate piețele de operațiuni, au fost schimbați 90,6 milioane de euro, prin intermediul platformei Aforti Exchange.

În primul trimestru al acestui an, compania avea o cifră de afaceri de 46 de milioane de euro, ceea ce reprezintă mai mult de 50% din rezultatul pentru întregul an precedent.

Aforti Exchange, prin intermediul platformei sale online www.afortiexchange.ro, oferă antreprenorilor români o alternativă pentru schimbul de valută. Platforma oferă soluții simple pentru IMM-uri, microîntreprinderi, precum și persoane fizice autorizate care au nevoie de acces permanent la diferite valute pentru a-și satisface nevoile de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii