Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Finlanda: Spațiul aerian încălcat de două avioane rusești

O investigație a Gărzii de Frontieră finlandeze arată că că două avioane rusești de tip Suhoi SU-27 au încălcat spațiul său aerian săptămâna trecută.
 aboneaza-te
finlanda shutterstock_566573857

O investigație a Gărzii de Frontieră finlandeze arată că că două avioane rusești de tip Suhoi SU-27 au încălcat spațiul său aerian săptămâna trecută, conform agenției EFE, citată de Agerpres.

Cele două avioane au pătruns în spațiul aerian finalandez aproximativ 600 metri, în direcția orașului Porvoo aflat în sudul țării și au parcurs 10 kilometri deasupra teritoriului finlandez. Acest zbor a durat aproximativ un minut, informează Garda de Frontieră.

Rapoartele arată că în ultimii ani au mai avut loc astfel de încălcări ale spațiului aerian finlandez de către Rusia. Aeronavele au survolat atunci Marea Baltică. Cu toate acestea, sursele indică faptul că nu au fost mereu avioane de luptă.

În 2016 a avut loc cel mai neplăcut incident, când două avioane rusești au pătruns separat în spațiul aerian finlandez, la o distanță de o oră, cu puțin timp înainte de semnarea unui acord de consolidare a cooperării militare între Finlanda și SUA, la Helsinki.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii