Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Finlanda a anunţat redeschiderea granițele pentru turiștii din 17 state europene

Finlanda a anunţat redeschiderea frontierelor sale pentru călătorii din 17 state cu rată mică de infectare cu noul coronavirus.
 aboneaza-te
finlanda shutterstock_566573857

Finlanda a anunţat redeschiderea frontierelor sale pentru călătorii din 17 state cu rată mică de infectare cu COVID-19, o listă care nu include Franţa şi Luxemburgul, relatează AFP, citată de Agerpres. Pe listă nu este nici România, în condițiile în care aici cazurile de COVID-19 au crescut în ultmele săptămâni.

La 13 iulie, măsurile impuse la frontiere vor fi ridicate pentru ţările unde rata de infectare în cursul ultimelor 14 zile a fost mai mică de 8 la 100.000 de locuitori, a anunțat guvernul de la Helsinki.

Vizate de această nouă redeschidere sunt Olanda, Belgia, Italia, Austria, Grecia, Malta, Germania, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Liechtenstein, Elveţia, Cipru, Irlanda, Andorra, San Marino şi Vatican.

De asemenea, de săptămâna viitoare, deplasările profesionale şi alte călătorii considerate esenţiale vor fi autorizate între Finlanda şi, printre altele, Algeria, Australia, Japonia, Noua Zeelandă, Tunisia şi China.

 Potrivit MAE, în acest moment românii pot intra în Finlanda doar dacă au permis de rezidență, sunt angajați în baza unui contract de muncă, vizitează o rudă de gradul I sau studiază la o instituție de învățământ în Finlanda.

Tranzitul prin aeroportul Helsinki-Vantaa este permis, dar pasagerii au obligația de a rămâne în zona de tranzit a aeroportului până la începerea procedurilor de îmbarcare în vederea continuării călătoriei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii