FacebookTwitterLinkedIn

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani

„Ministerul Finanțelor Publice reamintește că, începând cu data de 1 octombrie 2017, intră în vigoare opțional plata defalcată de TVA. În acest sens, Trezoreria statului vine în sprijinul tuturor persoanelor impozabile și le pune la dispoziție conturi gratuite”, au anunțat reprezentanții acestui minister.

Reforma TVA: Plata defalcată va fi obligatorie de la 1 ianuarie 2018

Informațiile privind codurile IBAN aferente conturilor de TVA pot fi accesate și on-line prin introducerea codului fiscal, pe site-ul ANAF. Toate comisioanele sunt 0 (zero), iar extrasele de cont vor fi gratuite și disponibile și on-line.

CEC Bank lansează contul separat pentru plata defalcată a TVA

În plus, CEC Bank a informat astăzi de lansarea contului pentru gestiunea TVA. La acesta, comisionul este zero pentru deschiderea şi închiderea contului, la încasări intra şi interbancare, precum și pentru depunerile în numerar efectuate de persoanele autorizate.

În plus, companiile nu vor plăti comision la plăți decontate în sistem intrabancar şi vor avea comisioanele reduse cu 50% la plăţile interbancare efectuate prin intermediul CEC Bank Mobile Banking şi Internet Banking CEConline.

De asemenea, comisionul de administrare va fi zero în cazul clienţilor care achiziţionează sau deţin Pachetul IMM CEC Bank, prin includerea în mod gratuit a contului în pachet.

Mediafax: Gheţea, schimbat cu Dan Sandu la conducerea CEC Bank

Conform prevederilor Ordonanţei, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, potrivit art. 316 din Codul fiscal, au obligaţia să deschidă şi să utilizeze cel puţin un cont de TVA pentru încasarea şi plata TVA. Mai mult, conform articolelor 23 şi 24, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care optează pentru plata defalcată a TVA în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2017 beneficiază de o serie de facilităţi în situaţia în care îndeplinesc cumulativ condiţiile menţionate în reglementarea legală”, au subliniat reprezentanții CEC Bank.

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani