Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Educaţie |
|

Finanțări de peste 20.000 de euro pentru tinerii cu idei de afaceri

Un program al Junior Achievement încurajează dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale tinerilor de 15 – 30 de ani din România.
 aboneaza-te
tineri_studenti_elevi.jpg

Tinerii cu spirit antreprenorial pot câștiga finanțări pentru proiectele lor participând la competiția Compania Anului 2015, un program internațional de incubare a ideilor de business ale elevilor și studenților, derulat de organizația Junior Achievement (JA) România.

Echipele calificate vor beneficia de mentorat din partea partenerilor din comunitatea de afaceri: Visa România, Citi, General Electric, Metro, Romanian-American Foundation, Enterprise Investors, EY, Hyundai Auto România, SAP România și Amway.

Elevii vor învăța cum să pregătească lansarea unei afaceri și cum să construiască produsul sau serviciul cu resurse puține, cum să facă o planificare financiară pentru a reduce riscurile și cum să prezinte afacerea unor investitori. Echipele câștigătoare vor fi premiate cu finanțări pentru lansarea proiectelor în valoare totală de peste 20.000 Euro, acordate de Romanian-American Foundation și Hyundai Motor Europe și cu premii speciale și burse pentru a reprezenta România în competițiile de antreprenoriat European Company of the Year – secțiunea elevi, de la Berlin (iulie 2015) și Europe Enterprise Challenge – secțiunea Studenți, de la Lisabona (iulie 2015).

La ediția 2014, câștigătoarea competiției la secțiunea elevi a fost echipa Experimento de la Colegiul Național Nicolae Iorga din Vălenii de Munte, care produce truse educaționale pentru experimente de fizică, în timp ce la secțiunea studenți, finalistă a fost echipa Bre., de la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, București, ce promovează arta și cultura românească prin produse, evenimente și workshop-uri.

Ideile de afaceri pot fi înscrise în competiție până la 15 martie 2015 pe www.startup.jaromania.org (studenți), respectiv www.companiaanului.ro (elevi).

Programul de antreprenoriat al Junior Achievement urmărește dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale tinerilor de 15 – 30 de ani din România. La nivel european, programul se derulează în 34 de țări și a fost declarat de către Comisia Europeană “model de bună practică în educația antreprenorială”.

Datele de la Oficiul Național al Registrului Comerțului arată că numărul firmelor înfiinţate de studenţi  se ridica la 19.264 unităţi în luna ianuarie a acestui an. Cifra reprezintă o creştere cu 1,98% faţă de finalul aceleiaşi luni din 2014.  Dintre acestea, 12.693 erau în funcţiune.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii