Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

Finanțări de peste 12 milioane de euro pentru abatoarele de capacitate mică

Cei care vor să investească în dezvoltarea de abatoare de capacitate mică în zona montană pot beneficia de finanțări în cadrul unui program ce va demara pe 13 iulie, a anunțat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).  
 aboneaza-te
finantari pentru abatoare

Peste 12 milioane euro sunt disponibili pentru sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul Măsurii 4 – Investiţii în active fizice – Sub-măsura 4.2 – ‘Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole – componenta investiţii în abatoare de capacitate mică în zona montană’, informează Agerpres.

“Scopul submăsurii 4.2 vizează înfiinţarea unităţilor de sacrificare în zona montană şi a componentelor de procesare şi comercializare în contextul lanţului integrat, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse şi procese, aplicarea măsurilor de protecţie a mediului inclusiv scăderea consumului de energie şi a emisiilor GES, promovarea investiţiilor pentru producerea şi utilizarea energiei din surse regenerabile, creşterea numărului locurilor de muncă”, se menţionează în comunicat.

Beneficiarii sunt întreprinderile, cooperativele, precum şi grupurile de producători constituite în baza legislaţiei naţionale în vigoare.

Finanțarea nerambursabilă va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri şi grupuri de producători/cooperative/societăţi cooperative şi de 40% pentru alte întreprinderi şi nu va depăşi 300.000 euro/proiect, mai scrie Agerpres.

Mai multe detalii găsiți în Ghidul Solicitantului aferent submăsurii 4.2 – “Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole – componenta investiţii în abatoare de capacitate mică în zona montană“.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii