Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Filantropie |
|

Finanțări de 150.000 euro pentru 13 proiecte, prin programul „Idei din Țara lui Andrei”

13 proiecte care vizează dezvoltarea învățământului profesional și a mediului înconjurător vor primi o finanțare de 150.000 de euro, în urma celei de-a cincea ediții a programului „Idei din Țara lui Andrei”.
money-tree-bani-finantare

Mai exact, 12 proiecte vor primi câte o finanțare de până la 15.000 euro, iar cel de-al 13-lea va fi susținut printr-o finanțare de până la 5.000 euro. Proiectele câștigătoare vor primi finanțare până la finalul acestui an, urmând ca în 2017 să își pună ideile în aplicare.

Ideile câștigătoare propun soluții pentru probleme identificate în județele Gorj, Bihor, Dolj, Olt, Maramureș, Hunedoara, Buzău, Vâlcea și Mureș. Dintre acestea, opt vizează dezvoltarea educației profesionale prin dotarea laboratoarelor, instruirea cadrelor didactice și asigurarea orelor de practică pentru viitorii absolvenți și cinci vizează mediul înconjurător, prin ecologizări, folosirea mijloacelor de transport nepoluante, colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor.

Peste 170 proiecte au fost înscrise anul acesta în competiție, iar selecția proiectelor din programul „Idei din Țara lui Andrei” s-a desfășurat în perioada octombrie – noiembrie 2016. La acest program au putut aplica persoanele fizice, organizațiile nonguvernamentale, instituțiile de învățământ și alte instituții publice din toate localitățile din România.

 „Competiția <<Idei din Țara lui Andrei>> a devenit deja o tradiție, iar anul acesta sărbătorim a 5-a ediție, în care am reușit să identificăm oameni cu inițiativă care pot contribui la o schimbare, pe termen mediu și lung, în două domenii importante pentru dezvoltarea României: educație profesională și mediu. Ne bucură că vedem încă o dată atât de multe persoane care, nu doar își doresc o schimbare în jurul lor, ci au idei, curaj și încredere că se poate”, a declarat Mona Nicolici, Manager-ul Departamentului Sustenabilitate al OMV Petrom.

Proiectele câștigătoare au trecut printr-o etapă complexă de jurizare. 30% din punctajul final a fost acordat prin votul public, unde peste 30.000 de susținători au participat la votarea proiectelor favorite. 70% din punctaj a fost acordat de un juriu format din 13 jurați, reprezentanți ai mai multor organizații nonguvernamentale, reprezentanți ai OMV Petrom, jurnaliști și experți din domeniul responsabilității sociale și voluntariatului.

Pe parcursul celor cinci ediții ale competiției „Idei din Țara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finanțări în valoare totală de aproximativ 700.000 de euro pentru mai mult de 70 de proiecte.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii