FacebookTwitterLinkedIn

“Un prinț și jumătate” urmărește povestea a trei prieteni ajunși la vârsta adultă care nu reușesc, din diverse motive, să aibă o familie. Ca o soluție împotriva singurătății, Iris, Marius și Istvan aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București. Când Iris se îndrăgostește de un scriitor maghiar din Transilvania, “familia fericită” este în pericol de a se destrăma.

Protagoniștii filmului “Un prinț și jumătate” sunt actorii: Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás, László Mátray, Emilian Oprea, George Gâdei, Răzvan Krem Alexe. Alături de ei, apar în roluri episodice: regizorul de teatru, Radu Afrim și coregraful Răzvan Mazilu.

“Un prinț și jumătate” va rula în cinematografele din România începând cu 7 septembrie 2018.

Regizorul Ana Lungu (foto) este la cel de al doilea lungmetraj. Primul ei film  “Autoportretul unei fete cuminţi” a avut premiera la Rotterdam IFF în 2015 și apoi a fost selectat și la alte festivaluri internaționale precum: Sao Paulo IFF, CinEast Luxemburg, Belfort Entrevues, New Films New Directors, Transilvania IFF, București IFF.  A câștigat premiul “Cel mai bun film de ficțiune” la Festivalul de Film Crossing Europa în Linz și Premiul publicului la Festivalul Filmului European la București.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – IUNIE 2018

Scenariul filmului “Un prinț și jumătate” este scris de Ana Lungu împreună cu Iris Spiridon, imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, iar montajul este realizat de Dana Bunescu.

“Un prinț și jumătate” este o producție cinematografică realizată de Mandragora, producător Anca Puiu, cu sprijinul Departamentului de Film al Universității HfG Karlsruhe din Germania, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna, Fundației Arte Vizuale, Chainsaw Europe și Cinelab.