FacebookTwitterLinkedIn

Lungmetrajul „Malmkrog” de Cristi Puiu va putea fi văzut pe marele ecrane din ţară începând din 1 octombrie. Filmul a apreciat în 2020 la Berlinale, unde a fost distins cu „Premiul pentru cel mai bun regizor” în cadrul secţiunii „Encounters” a festivalului şi a continuat cu premiera franceză apreciată de critica de specialitate.

„Malmkrog” a fost prezentat în selecţia oficială la New York Film Festival, Moscova IFF sau la Sarajevo, dar şi în cele mai importante festivaluri din ţară: TIFF, Les Films de Cannes à Bucarest sau Anonimul IFF.

Regizorul Cristi Puiu a putut ajunge la Gala Premiilor UCIN, însă premiul i-a fost înmânat producătorului Anca Puiu. „Mulţumesc mult de tot. Am fost surprinsă puţin mai devreme, resurprinsă, din nou surprinsă, tot ce pot să spun este că suntem aici şi cred că am tot auzit vorbindu-se despre dragoste, despre iubire şi cred că nu se poate face film, sau artă în general, fără dragoste şi fără iubire. Noi am primit multă dragoste, multă iubire. (…) Este un film românesc, vorbit în franceză. Nu mă îndoiesc că şi celelalte filme au fost greu de făcut, ştiu ce înseamnă să faci un film, dar vreau să mulţumesc foarte mult pentru dragostea cu care am fost înconjuraţi şi răsfăţaţi să ajungem să facem un astfel de film”, a spus Anca Puiu la primirea premiului.