FacebookTwitterLinkedIn

În plus, cei cinci membri ai formației apar și în câteva secvențe ale producției premiate la Berlinale 2016 cu  C.I.C.A.E Award – Premiul Conferderației Internaționale a Cinematografelor de Artă.

Andrei Hațegan, solistul The Amsterdams: „Colaborarea noastră cu «Ilegitim» a început dintr-o întâmplare. Am primit propunerea de a apărea într-un film, ni s-a părut ceva interesant, ceva ce nu mai făcusem, și am zis DA din prima. Am întâlnit o echipă foarte mișto și încet-încet am ajuns să avem pe lângă scena din film și piesa pe trailer, plus alte inserții de piese The Amsterdams pe parcursul filmului. Abia aștept să văd filmul în cinema”.

The Amsterdams, credit photo Naluca

The Amsterdams s-au înființat în 2005, cântă un mix eclectic de indie, rock și pop și au susținut concerte în Marea Britanie, India, Croația, Franța, Spania, Italia și Ungaria.

Trupa a concertat în deschiderea unor formații renumite precum The Cranberries, Wolf Parade și Handsome Furs.

The Amsterdams a lansat până acum trei materiale de studio: primele două discuri, „Adolessons” (2009) și „Electromagnetica” (2011) le-au cimentat reputația ca fiind una dintre cele mai promițătoare trupe autohtone de gen, experimentând atât cu sonorități indie/rock cât și cu elemente electro/pop.

Pe cel de-al treilea album, „Winds Apart”, lansat la sfârșitul lui 2013, trupa prezintă o altă față – reinterpretând în manieră 100% acustică piese de pe primele albume. Pentru 2016, The Amsterdams pregătește un nou album, și va fi o reîntoarcere la abordarea stilului indie/pop. Săptămâna trecută, grupul a lansat cel de-al doilea single de pe noul album – „Arrows” – prin intermediul casei de discuri Universal Music Romania.

VEZI CÂTE ORE PE ZI SE UITĂ ROMÂNII LA TELEVIZIOR!

Din distribuția filmului „Ilegitim” fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight – Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru și Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.

„Ilegitim” este o producție Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța, cu sprijinul Altex și HBO România.

Credit Foto Năluca