Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Filmul „Dheepan”, de Jacques Audiard, a câştigat Palme d’Or

Regizorul francez Jacques Audiard (foto) a câştigat marele trofeu Palme d'Or, pentru lungmetrajul "Dheepan", la gala celei de-a 68-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, care a avut loc duminică seară, informează MEDIAFAX.
?????????????????????????????????

Filmul „Dheepan”, de Jacques Audiard, cu Vincent Rottiers şi Marc Zinga, este o saga curajoasă despre un refugiat tamil care ajunge să trăiască la periferia Parisului. Filmul îl prezintă pe Dheepan, un luptător pentru independenţă, un Tigru tamil din Sri Lanka.

Jacques Audiard este autorul filmelor „Şi inima mi se opri în loc/ De battre mon coeur s’est arrêté” (2005), „Un profet/ Un prophète” (2009) şi „Rugină şi oase/ De rouille et d’os” (2012).

Juriul competiţiei oficiale a fost prezidat de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen. Totodată, regizorii Guillermo del Toro şi Xavier Dolan, actriţele Sophie Marceau, Sienna Miller şi Rossy de Palma, compozitoarea Rokia Traoré şi actorul american Jake Gyllenhaal au făcut parte din juriul oficial al festivalului.

În secțiunea principală a Festivalului de Film de la Cannes (13 – 24 mai) au concurant 19 lungmetraje, realizate de cineaşti celebri, printre care se numără Gus Van Sant, Matteo Garrone şi Paolo Sorrentino.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii