Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Filmul „Comoara”, de Corneliu Porumboiu, a primit premiul „Un Certain Talent” la festivalul de la Cannes

Lungmetrajul „Comoara”, de Corneliu Porumboiu, a primit, sâmbătă seară, premiul Un Certain Talent în cadrul secţiunii „Un Certain Regard”, la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, informează MEDIAFAX.
corneliu porumboiu

Juriul secţiunii Un Certain Regard a fost prezidat de actriţa şi regizoarea Isabella Rossellini.

Filmul lui Porumboiu spune povestea lui Costi, care lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită. Seara obişnuieşte să-i citească poveşti fiului său de 6 ani. Preferata lor este „Robin Hood”. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute nişte bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vanzare. Costi ezită, l-ar împrumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita liniştea, are şi el credite la bancă. Îl refuză şi se întoarce la fiul său şi la Robin Hood. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor impărţi jumătate – jumătate.  A doua zi, Costi caută pe cineva cu un detector de metale…

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Cuzin Toma, Adrian Purcărescu şi actorul amator Corneliu Cozmei.

Proiectul a primit o finanţare de 1.574.000 de lei de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) şi este susţinut de HBO România şi Arte France.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii