Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

„colectiv”, cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de Film

Cea de-a 33-a ediţie a Galei Premiilor EFA a fost organizată la Berlin, fără public, şi a fost transmisă pe pagina de internet a Academiei Europene de Film (EFA), nominalizaţii fiind prezenţi virtual la ceremonie.
Colectiv_un an

„colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, a fost desemnat cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de Film.

Documentarul românesc spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015 „Este o mare onoare. Aş vrea să le mulţumesc membrilor Academiei. Protagonistul nostru este un jurnalist independent care are curajul să dezvăluie corupţia. Este important că cinematografia europeană îşi îndreaptă privirea spre jurnalismul de investigaţie. Vă mulţumesc”, a declarat regizorul Alexander Nanau, într-o intervenţie virtuală în cadrul galei, după anunţarea premiului, potrivit Agerpres.

Printre celelalte cinci documentare nominalizate s-a mai numărat un alt film românesc, “Acasă”, de Radu Ciorniciuc.

colectiv” este şi propunerea României la Premiile Oscar 2021, în secţiunea „Cel mai bun lungmetraj internaţional”, anterior numită „Cel mai bun film străin”. Este prima oară când un documentar este propunerea României în cursa pentru premiile Academiei Americane de Film.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii