FacebookTwitterLinkedIn

Filmul „colectiv” a fost cel anunțat drept marele câștigător al Festivalului Internaţional de Filme Documentare DocAviv.

Regizorul român Radu Ciorniciuc a purtat discuții cu criticul de film Shmulik Duvdevani, în cadrul unei întâlniri de tip webinar, transmisă în direct și accesibile publicului doar cu înregistrare în prealabil. Dialogul cu Radu Ciorniciuc a avut loc la data de 5 septembrie, ora 17.00, iar cel cu Alexander Nanau va avea loc în data de 12 septembrie, ora 20:00. Shmulik Duvdevani predă cursuri despre filmul documentar la Universitatea din Tel Aviv și scrie cronici de film pe platforma Ynet.

Dan Romașcanu, critic de film, a scris pe blogul personal: „Nu sunt surprins de ecoul internațional al filmului, pentru că problemele sistemului medical, inclusiv lipsa echipamentelor și a capacității, dar și temele legate de corupție și de interese politice sunt subiecte de interes în multe țări, nu doar în România. Vorbesc inclusiv de crizele generate de pandemia COVID- 19. Începând cu realitățile din România, collective reușește să spună o poveste cu o validitate universală, Iar povestea spusă bine are un impact remarcabil”.

Ediția DocAviv de anul acesta a avut loc, în mod excepțional, doar online, în contextul restricțiilor impuse la nivel internațional, iubitorii de film din Israel putând achiziționa bilete și viziona online filmele pe întreaga durată a festivalului.