FacebookTwitterLinkedIn

Spre deosebire de filmul „În căutarea lui Nemo”, noua producție redă atmosfera subacvatică cu mai multă acuratețe, la un nou nivel tehnic, cu efecte speciale și tehnologie de design avansată.

FINDING DORY

„Tehnologia a avansat atât de mult în ultimii ani, încât am făcut îmbunătăţiri designului din «Finding Nemo (În căutarea lui Nemo)», având grijă să păstrăm atmosfera din filmul original. Lumina e mai complexă, flora şi fauna sunt redate mai în detaliu, dar transformările sunt toate de nuanţă”, spune regizorul peliculei, Andrew Stanton.

„Am filmat close-up-uri la nivel micro, de toate categoriile, cadre largi, epice, din aer. Unele sunt organice, alte structurale”, adaugă designerul de producţie Steve Pilcher.

„Me, Before You”: un film de la care pleci mulțumind pentru viața pe care o duci zilnic

„În căutarea lui Dory” este primul film produs de Pixar care foloseşte RIS, ultima generaţie a softului de render 3D RenderMan, cu ajutorul căruia este creat un spațiu acvatic autentic, redat cu mai multă dificultate în cadrul primului film.

FINDING DORY

„În primul film am folosit zgomot, o tehnică pentru a da senzaţia că lucrurile se mişcă în spatele peştilor. Acum am folosit un simulator de apă care ne-a permis să arătăm peştii înotând, recreând o atmosferă mult mai reală”, explică directorul de tehnologie şi simulare Patrick Coleman.

„Alice în Țara Oglinzilor” este noua producție Disney, curând în cinematografe

Culorile au fost alese și ele cu o atenție aparte, din dorința de oferi spectatorilor expresivitate. „Am avut la dispoziţie toate culorile din lume, dar distribuţia culorilor a fost extrem de importantă pentru noi. A fost nevoie de foarte multă muncă în ceea ce priveşte alegerea nuanţelor, până când am ajuns la o variantă optimă pentru spectatori”, spune Pilcher.

FINDING DORY

Coloana sonoră a fost creația echipei conduse de compozitorul Thomas Newman, cel care a făcut coloana sonoră şi pentru producţia din 2003.  Acesta a încercat să scoată în evidență, cu ajutorul unei orchestre formate din 83 de instrumentiști, temele cheie ale filmului, anume pierderea familiei și căutarea ei.

Filmul „Finding Dory (În căutarea lui Dory)” este distribuit de Forum Film România, în format 3D – varianta subtitrată și dublată.

Pentru primele imagini din film: