FacebookTwitterLinkedIn
Cristi Puiu Sieranevada

„Sieranevada”, filmul cu cele mai multe nominalizări la cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Gopo, și-a adjudecat șase statuete, printre care cele mai importante trofee ale serii: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” (Cristi Puiu) – premiu oferit de Banca Transilvania, „Cel mai bun scenariu” (Cristi Puiu), „Cea mai bună actriță în rol principal” (Dana Dogaru) – premiu oferit de Aqua Carpatica, „Cea mai bună actriță în rol secundar” (Ana Ciontea) și „Cel mai bun montaj” (Letiția Ștefănescu, Ciprian Cimpoi).

Șase trofee Gopo a câștigat și „Câini”, filmul regizat de Bogdan Mirică (foto jos dreapta): „Premiul pentru cel mai bun film de debut”, „Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal” (Gheorghe Visu) – premiu oferit de Audi România, „Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar” (Vlad Ivanov), „Premiul pentru cea mai bună imagine” (Andrei Butică), „Premiul pentru cea mai bună muzică originală” (Codrin Lazăr, Sorin Romanescu), „Premiul pentru cel mai bun sunet(Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette).

Un trofeu Gopo pentru „Cea mai bună imagine”, acordat lui Marius Panduru, a fost adjudecat și de pelicula „Inimi cicatrizate”. Filmul lui Radu Jude a mai câștigat alte trei statuete la categoriile: „Cele mai bune decoruri” (Cristian Niculescu), „Cele mai bune costume” (Dana Păpăruz) și „Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură” – premiu oferit de MAC Cosmetics România (Bianca Boeroiu și Domnica Bodogan).

Bogdan Mirica

„Doar o răsuflare”, filmul regizat de Monica Lăzurean-Gorgan, a câștigat trofeul pentru „Cel mai bun documentar” iar premiul pentru „Cel mai bun scurtmetraj” a fost câșțigat de „4:15 P.M. Sfârșitul lumii” (regia Cătălin Rotaru, Carmen Virginia Șarga).

Trofeul „Tânără Speranță” a fost câștigat de producătoarea filmului „Ilegitim”, Anamaria Antoci.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers către „Fiul lui Saul”/ „Saul Fia”, distribuit în România de Transilvania Film.

VEZI DREPTURILE TV PENTRU CAMPIONATELE DE FOTBAL DIN EUROPA

În cadrul Galei, actorul Valentin Uritescu a primit Premiul pentru Întreaga Activitate și Ion Dichiseanu a fost premiat pentru Întreaga Carieră, premiu oferit de Primăria Municipiului București prin Creart.

Un premiu special i-a fost oferit și pirotehnistului Constantin Petre. Premiul publicului oferit de Carrefour România, pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box office în 2016, a fost împărțit de lungmetrajele: „#Selfie69” (regia Cristina Iacob) și „Două lozuri” (regia Paul Negoescu).

Gala Premiilor Gopo 2017 – ediția a 11-a a fost organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și Babel Communications.

Evenimentul a avut loc marți seara, la Sala Mare a Teatrului Național București „Ion Luca Caragiale”.