Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Sănătate |
|

Filme de propagandă comunistă pe gratis pentru bucureșteni, inclusiv unul de Adrian Sârbu

Bucureștenii pot vedea pe gratis 15 filme de propagandă comunistă, printre care și un film realizat de fostul șef al PRO TV, Adrian Sârbu, pe când lucra la studioul Sahia, în 1982 în plin regim Ceaușescu, în perioada 6 - 11 noiembrie, în șase locații din cartierele Tei, Floreasca, Cotroceni, Ferentari, Drumul Taberei și Pantelimon, informează Media Expres.
Festival Oras si Propaganda

Filmul lui Adrian Sârbu, realizat într-o perioadă care este ocolită în descrierile de Curriculum Vitae de către toți foștii propagandiști care au lucrat în media, audiovizual sau cinematografia de după 1989, se numește „Aflați despre mine…”, a fost produs în 1982 și are 16 minute, informează Media Expres.

Proiecțiile fac parte dintr-un program cultural derulat de asociația One World Romania denumit „Orașul și propaganda”, care mai include filmele:

Festivalul filmului pentru sate”, fără autor, 1960, 10 min

Casa noastră ca o floare”, Alexandru Boiangiu, 1963, 19 min

Săptămâna în imagini”, 22/1972, 10 min

Pentru strănepoți, încă ceva despre București”, Paula și Doru Segall, 1980, 14 min.

Iarna unor pierde vară”, Ion Moscu, 1974, 9 min.

Cei mici despre lumea mare”, Gabriel Barta, 1960, 14 min.

Adolescența”, Florica și Paul Holban, 1970, 10 min.

După zece ani”, Eugenia Gutu, 1971, 12 min.

Calea Văcărești”, Virgil Calotescu/ Radu Ursachi/ Nicolae Anderco, 1975, 18 min.

Ochii orașului meu”, Virgil Calotescu, 1963, 16 min.

București, inima țării”, Aurel Cerbu, 1978, 10 min.,

Cinema Melodia”, Ion Visu, 1978, 3 min.

Cinema Floreasca”, Ion Visu, 1978, 3 min.

Cinema Luceafărul”, Ion Visu, 1978, 4 min.

Programul face parte din cea de-a doua ediție a atelierului „Trecutul prezent”, organizat de asociația One World Romania cu scopul revitalizării arhivei studioului „Alexandru Sahia”, având la bază imaginea documentară de arhivă.

Evenimentul începe pe 4 și 5 noiembrie, la Oranjeria Tranzit din București, unde cineaști, artiști vizuali, curatori și cercetători din domeniile umaniste (selectați pe bază de înscriere) se vor întâlni cu tutorii Adina Brădeanu și Alexandru Solomon și alți invitați speciali din domeniul filmului documentar.

Proiecțiile vor avea loc din 6 noiembrie, în fiecare zi într-un alt cartier, după cum urmează: Cartierul Tei (luni, 6 noiembrie, ora 17 – la Școala Gimnazială numărul 31), Cartierul Floreasca (marți, 7 noiembrie, ora 19 – la Hidden Café), Cartierul Cotroceni (miercuri, 8 noiembrie, ora 19.30 – la Bistro Nouveau), Cartierul Ferentari(joi, 9 noiembrie, ora 17 – la Școala Gimnazială „Petrache Poenaru”), Cartierul Drumul Taberei (vineri, 10 noiembrie, ora 19 – la Colegiul Național „Grigore Moisil”) și Cartierul Pantelimon (sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19 – la Make a Point).

Intrarea este liberă în toate cele șase locații, în limita locurilor disponibile.

Adrian Sârbu este un personaj cunoscut în România ultimilor 28 de ani în principal pentru construcția celei mai de succes televiziuni – PRO TV – în asociere cu compania americană Central European Media Enterprises (CME), către care a și vândut televiziunea pentru mai multe zeci de milioane de dolari. Sârbu mai este cunoscut pentru implicarea în Revoluția din 1989 și în evenimentele de după 1989, inclusiv în controversatele mineriade coordonate de Ion Iliescu.

Adrian Sârbu este, de asemenea, judecat într-un dosar de fraudă fiscală legat de firmele de media pe care le deține, inclusiv agenția de presă Mediafax.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii