FacebookTwitterLinkedIn

“Wolf Creek” prezintă povestea mai multor personaje urmărite de un criminal în serie prin sălbăticia australiană. Serialul este inspirat din dosarul real și tulburător al faimosului asasin care a terorizat Australia între 1989 și 1992, vreme în care 7 tineri excursioniști au dispărut pe când făceau autostopul între Sidney și Melbourne. Trupurile lor au fost descoperite în pădurea Belanglo State, iar criminalul în serie a fost condamnat în iulie 1996 cu 7 sentințe consecutive de închisoare pe viață.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE ȘTIRI – IANUARIE 2019

Odioasele lui fapte au stat la baza unui film numit Wolf Creek, lansat în 2005, iar apoi au dus la realizarea acestui serial, cu același nume și același actor principal – John Jarratt.

În serialul care începe marți la FilmBox Premium, Eve Thorogood (Lucy Fry), o turistă americană în vârstă de 19 ani, este vizată de dementul criminal în serie Mick Taylor (John Jarratt). Familia ei este ucisă, ea supraviețuiește atacului și pornește într-o misiune de răzbunare. Seria cuprinde 6 episoade.

PRIMUL AN DE MARKETING: EUSEDIU MARGASOIU

”După prima săptămână de filmări, ajunsesem să am coșmaruri. Nu i-am spus lui John Jarratt asta, dar personajul lui chiar mă speria și visam urât, nu puteam controla acest lucru”, a povestit Lucy Fry. Actrița de 26 de ani a fost nevoită să renunțe la podoaba capilară în timpul filmărilor: Fry își tunde părul într-una dintre scenele serialului și totul este absolut real. ”A fost distractiv, a trebuit să tragem o singură dată scena respectivă”, își amintește actrița Lucy Fry.

Actrița originară din Australia l-a impresionat pe experimentatul ei coleg de platou, John Jarratt. ”Lucy are o inteligență nativă deosebită și mai ales o inteligență emoțională ieșită din comun pentru vârsta ei”, declară John.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR ÎN URBAN – IANUARIE 2019

Eve este un personaj puternic, în ciuda vârstei și a dramei prin care trece, un personaj care câștigă instant simpatia telespectatorilor. ”Nu am încercat să fac personajul plăcut, am vrut să fie un personaj sincer pentru că mi se pare că dacă întâlnești un om sincer îl placi pur și simplu. Dacă personajul nu este autentic atunci nu inspiră încredere publicului. Așa că am încercat să fiu cât mai sinceră cu putință, mai ales pentru că sunt multe scene cu o încărcătură emoțională puternică”, mărturisește Lucy Fry.

Misiunea lui John Jarratt de a da viață unui personaj atât de sumbru cum este acest criminal în serie nu este deloc ușoară. ”A trebuit să muncesc foarte mult pentru a intra cât mai bine în pielea personajului, dar după multă muncă de perfecționare, brusc mi-am dat seama că știu exact ce am de făcut”, declara actorul de 66 de ani.

”În mod clar nu este un film horror în sensul clasic al cuvântului. Este un thriller plin de suspans, cu personaje foarte puternice”, povestește și Greg McLean, regizorul și scenaristul acestui serial care este din 5 februarie, difuzat în câte două episoade, la FilmBox Premium, în fiecare marți de la ora 21:00.