FacebookTwitterLinkedIn

„Curtea Lupilor” („Wolf Hall”), ecranizarea romanului cu același nume semnat de Hilary Mantel, este o producție BBC 2015, care a adunat în palmares un trofeu Globul de Aur, două premii Bafta și alte 41 de nominalizări.

Această miniserie în 6 episoade este o dramă istorică ce prezintă ascensiunea la putere a  lui Thomas Cromwell, fiu de fierar, care ajunge prim-ministrul lui Henry al VIII-lea, croindu-și drum printre intrigile de la curtea regală. Damian Lewis („Homeland”, „Billions”), actorul care îl interpretează pe controversatul rege Henry al VIII-lea, a mărturisit că pentru a intra în pielea personajului a avut o sursă de inspirație neobișnuită: viața Ducelui de Cambridge și a fratelui său, Prințul Harry.

Întrebat ce părere are despre Henry al VIII-lea, Damian Lewis a declarat: „Regele a fost un rock star al Renașterii. Dar era, de asemenea, un om foarte inteligent, care iubea istoria, tirul cu arcul și dansul. Era poliglot și își dorea numai câteva dintre lucrurile pe care oamenii obișnuiți le aveau”.

Alături de Damian Lewis, din distribuție mai face parte și Mark Rylance, laureatul Oscar, („Bridge of Spies”). El îi dă viață lui Thomas Cromwell, un personaj despre care declară: „Cred că tot ce își dorea era să facă bine, dar a fost înconjurat de oameni periculoși, așa că a fost crucial pentru el, felul în care și-a croit drum printre ei”.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE ȘTIRI ÎN NOIEMBRIE 2016

„Curtea Lupilor” va fi difuzat în fiecare duminică, începând cu 11 decembrie, de la ora 21:00, pe FilmBox Premium.

Dr. Who_FilmBox Premium_long

A doua premieră BBC din luna decembrie este serialul „Dr. Who”, o producție care a strâns peste 100 de premii internationale și 160 de nominalizări de la lansarea primului sezon, în urmă cu 10 ani.

În rolul misteriosului doctor joacă Peter Capaldi, care dă viață celei de-a 12 încarnări a lui Dr. Who. Acesta este un extraterestru cu formă umanoidă care, de fiecare dată când este rănit mortal, își poate regenera trupul într-o altă formă și o altă personalitate.

Așa se explică de ce, până în prezent, un număr mare de actori, printre care Matt Smith (The Crown) și David Tennant (Harry Potter and the Goblet of Fire), au interpretat rolul lui Dr. Who.

Pentru Peter Capaldi, să-l joace pe renumitul doctor a fost o provocare, dar și o plăcere în același timp, după cum el însuși declară: „Mi s-a părut greu la început. Dar când văd reacția copiilor atunci când apar pe scenă e fantastic. E ca și cum aș fi un personaj mitic, cam ca Vrăjitorul din Oz sau Moș Crăciun”.

FilmBox România a decis să difuzeze, pentru început, cel mai recent sezon – cel cu numărul 9. Serialul, care în fiecare nou sezon spune o altă poveste populată de alte personaje, are un rating din partea criticilor pe rottentomatoes.com, de 93%. Începând cu 24 decembrie, Dr. Who va fi difuzat în fiecare sâmbătă, de la ora 19:10.

Pachetul FilmBox, care include FilmBox Premium, alături de FilmBox, FilmBox Extra HD, FilmBox Family și FilmBox Plus, aduce filme noi, la scurt timp de la lansare – fie că sunt blockbustere de la Hollywood, fie producții cinematografice europene sau serii TV cu bugete mari și distribuții pe măsură.