FacebookTwitterLinkedIn

Primul episod, din cele 4 ale acestei mini-serii, va fi difuzat în premieră, pe FilmBox Premium, pe 21 martie, de la ora 21:00.

Producția „Roots” are în palmares 7 nominalizări la Premiile Emmy și un rating din partea criticilor rottentomatoes.com de 98%.

„Roots” este un remake al celebrului serial din 1977 care spune povestea sclavagismului american prin istoria unei familii care se luptă să supraviețuiască, în ciuda obstacolelor și a amenințărilor.

Istoria începe cu Kunta Kinte, interpretat de Malachi Kirby, care este răpit din Gambia și adus pe plantațiile din America, obligat să renunțe la identitatea sa și transformat în sclav. Dar Kunta refuză să accepte viața sa ca sclav și cele 8 ore ale acestei mini-serii prezintă drumul lui și al urmașilor săi spre libertate.

Roots

Malachi Kirby, actorul britanic care avea numai 26 de ani când a acceptat să joace rolul lui Kunta Kinte, a declarat că cele 5 luni și jumătate cât au durat filmările l-au împins dincolo de limitele sale fizice, mentale și spirituale.

Malachi Kirby: „Kunta a devenit strămoșul universal al oricărei persoane de culoare din America. Am resimțit o presiune foarte mare în a spune povestea lui, mai ales că au fost momente când simțeam că nu interpretam doar un rol, ci că puneam în scenă istoria. Singura pregătire pe care am făcut-o pentru acest rol a fost să mă rog pentru că au fost momente în care simțeam durerea lor și le auzeam țipetele”.

Din distribuție, alături de el, fac parte nume mari de la Hollywood, precum laureații Oscar Forest Whitaker și Anna Paquin, câștigătorul Globului de Aur Jonathan Rhys Meyers sau actorul nominalizat la Oscar, Laurence Fishborne.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MICI AUDIENȚE ÎN FEBRUARIE 2017

Criticii de pretutindeni au apreciat acest remake impresionat realizat de History Channel și se întrec în a-l lăuda cu cuvinte precum „cu adevărat inspirațional”, „cu un puternic impact emoțional” și „prestații remarcabile ale unei distribuții de excepție”.