FacebookTwitterLinkedIn

Deși povestea nu este una nouă, ecranizarea este una de efect, apreciată și de criticii de peste ocean care au descris-o ca fiind „un echilibru captivant între spectacol și istorie, suficient de fidel poveștii inițiale, dar și destul de modern încât să includă scene pline de umor” („Los Angeles Times”).

Prezentând străzile Parisului din secolul al XVII-lea, serialul oferă o imagine contemporană asupra clasicei povești despre un grup de soldați și gărzi de corp însărcinați să protejeze țara și pe rege.

Tânărul spadasin D’Artagnan și tătăl său, Alexandre, sunt în drum spre Paris pentru a înainta o cerere regelui, când sunt atacați la un han.

Când Alexandre este ucis de un bărbat pretinzând a fi „Athos al Mușchetarilor”, D’Artagnan se îndreaptă spre Paris pentru a-l ucide pe Athos. Se pare că totul este însă numai o înscenare și D′Artagnan se implică într-o luptă pe viață și pe moarte pentru a afla adevărul și a salva reputația muschetarilor.

Actorul Peter Capaldi joacă în rolul Cardinalului Richelieu, mâna dreaptă a regelui Ludovic al XIII-lea. Cardinalul este o figură militară, religioasă și politică, un personaj de-a dreptul machiavelic care conduce din umbră Franța.

Întrebat cum au fost filmările pentru prima parte a seriei care începe la FilmBox Family, laureatul cu Oscar Peter Capaldi a declarat: „Am avut parte, pe platoul de filmare, de o mulțime de accidentări, de la umeri dislocați, până la lovituri din cele mai bizare. În ce mă privește, eu mi-am dislocat un deget, dar nu vă închipuiți că de la vreo luptă curajoasă, ci l-am prins în rochia lui Milady, în timp ce o împingeam în perete”.

Alături de Peter Capaldi, din distribuție mai fac parte: Luke Pasqualino (“Battlestar Galactica”) în rolul lui D′Artagnan, Tom Burke („War and Peace”) în rolul Athos, Santiago Cabrera („Dexter”) în rolul Aramis, iar Howard Charles joacă rolul lui Porthos.

Serialul, cotat cu un rating de 89% pe site-ul rottentomatoes.com, va fi difuzat de pe 1 ianuarie, în fiecare duminică, pe FilmBox Family, de la ora 22:00. Televiziunea difuează pentru început cele 10 episoade ale primului sezon, din cele trei filmate până în prezent.

Pachetul FilmBox, care include televiziunile FilmBox Premium, alături de FilmBox, FilmBox Extra HD, FilmBox Family și FilmBox Plus este difuzat pe mai multe rețele importante din România cu excepția notabilă a RCS & RDS.

VEZI VENITURILE DIN PUBLICITATE ALE TELEVIZIUNILOR DE FILME ÎN 2016!