Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

FilmBox Extra difuzează mini-seria “Patrick Melrose”, cu Benedict Cumberbatch în rolul principal

În iunie, FilmBox Extra difuzează o mini-serie de succes, cu multe premii și nominalizări. "Patrick Melrose” este o dramă cu 5 episoade, cu celebrul Benedict Cumberbatch în rolul principal. Mini-seria este inspirată de romanul semnat de Edward St. Aubyn.
patrick-melrose

Filmul prezintă povestea lui Patrick Melrose, provenit dintr-o familie privilegiată, dar cu o copilărie traumatizantă, cu un tată abuziv și o mamă care l-a neglijat. Patrick ajunge dependent de droguri și se luptă cu această dificilă adicție.

Producția are 5 nominalizări la Premiile Emmy 2018, o nominalizare la Globurile de Aur, două premii BAFTA câștigate pentru cea mai bună mini-serie și pentru cel mai bun actor,  4 nominalizări la Premiile Satellite și premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (Hugo Weaving) în aceeași competiție.  În 2019, The Guardian a inclus acest serial în Top 100 cele mai bune seriale TV din secolul 21, ”Patrick Melrose” ocupând poziția 51.

”Filmul este ca o fereastră spre societatea englezească, având în centru povestea unui personaj total neobișnuit, dramatic”, spune Benedict Cumberbatch. ”Am avut foarte mari emoții privind acest rol pentru că era o adaptare după un roman, iar romanele au foarte mulți fani pasionați și devotați și este foarte dificil să te ridici la nivelul așteptărilor lor”, mai mărturisește actorul.

Și pentru regizorul Edward Berger proiectul ”Patrick Melrose” a fost unul extrem de important. ”Îmi amintesc perfect, în 1993 mă plimbam prin librăria St. Mark din New York și am dat peste prima carte cu Patrick Melrose. Pur și simplu am devorat-o. Apoi am devorat fiecare volum nou lansat al lui Edward St. Aubyn, așa că atunci când am auzit că există posibilitatea care aceste cărți să se transforme într-un serial, mi-am pus în minte să fiu eu cel care le aduce pe micile ecrane. După ce m-am întâlnit cu producătorii, am primit în sfârșit oferta, iar răspunsul meu a fost simplu: Ar fi un vis devenit realitate pentru mine”, povestește regizorul.

”Patrick Melrose” este din 21iunie, în fiecare duminică, de la ora 1 noaptea, la FilmBox Extra.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii