FacebookTwitterLinkedIn

Filmul este bazat pe fapte reale, fiind inspirat din opera autobiografică a lui Eric Lomax, publicată în 1995, informează Media Expres.

Eric era ofițer în armata britanică atunci când a fost capturat de soldații japonezi, în 1942, și transferat în Thailanda, unde este obligat să lucreze la construcția căii ferate dintre Burma și Siam. Cunoscută drept „Calea ferată a morții”, se spune că fiecare traversă așezată la acest drum a costat o viață de om, atât de înfiorătoare erau condițiile și metodele de tortură a prizonierilor.

Supus aceluiași regim de exterminare, Eric totuși se salvează și, ani mai târziu, cu ajutorul soției sale Patti (Nicole Kidman), el se va confrunta cu unul dintre torționarii săi și va pune, în sfârșit, capăt coșmarului care l-a urmărit toată viața.

Pregătirea pentru a intra în pielea personajelor nu a fost deloc ușoară, nici măcar pentru doi actori atât de experimentați ca Nicole Kidman și Colin Firth. Nu doar povestea în sine, ci și întâlnirile cu Eric și Patti în viața reală au fost extrem de impresionante pentru cele două vedete.

„După ce întâlnești persoana, totul devine cu mult mai personal, mai ales în cazul lui, care este dovada unui eroism nemaipomenit”, au fost cuvintele lui Colin, după discuția față în față cu adevăratul Eric Lomax.

La rândul ei, Nicole Kidman, cea care interpretează rolul lui Patti, a declarat admirativ că „a fost o adevărată onoare să o cunosc. Este o femeie care impresionează prin eleganța și determinarea sa”.