FacebookTwitterLinkedIn

Primul episod al mini-seriei „Ultimul inamic” va fi difuzat, pe 1 aprilie, în paralel pe FilmBox Plus, de la ora 22:50, și pe FilmBox, de la ora 22:45, urmând ca apoi serialul să continue, în fiecare sâmbătă, de la aceeași oră, pe FilmBox Plus.

Serialul este o coproducție BBC și Castel Film Romania, a fost filmată atât la Londra, cât și în București și spune povestea introvertitului savant Stephen Ezard care, după patru ani petrecuți în China, se întoarce la Londra, pentru a participa la înmormântarea fratelui său. Ajuns acasă, însă, se simte un străin în propria țară, devenită o adevărată închisoare pentru cetățenii ei, controlându-le fiecare mișcare, de frica terorismului.

Suspectând că moartea fratelui său nu a fost doar un accident, Stephen iese din carapacea sa de „savant” și face tot posibilul pentru a afla adevărul.

Misiunea lui devine cu atât mai dificilă, cu cât se îndrăgostește nebunește de Yasim (Anamaria Marinca), văduva fratelui său, iar aceasta dispare apoi, într-un mod misterios, dar legat, se pare, de moartea lui Michael.

Benedict Cumberbatch a declarat: „Stephen se transformă pe măsură ce acțiunea se desfășoară. Iar mie mi-a plăcut foarte mult personalitatea lui din ultimele episoade, mai ales că prefer să fiu un super erou în acțiune, decât un tocilar în fața calculatorului. A fost foarte distractiv să învăț să fac cascadorii, ca de exemplu atunci când am zburat prin aer, în timp ce peste tot în jurul meu, explodau diverse lucruri”.


Nu doar cascadoriile au fost grele pentru Cumberbatch, ci și scenele „fierbinți” dintre el și actrița româncă Anamaria Marinca („Misiune Europa”, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”): „Scena de sex din «Ultimul inamic» a fost dificilă pentru că a fost destul explicită și a durat destul de mult. Astfel de scene nu sunt niciodată ușoare și, de fapt, nici nu cred că ar trebui să fie”, a comentat vedeta din „Sherlock”.

Dar mini-seria mai ascunde un secret pe care îl aflăm de la producătorul Gub Neal („Prime Suspect 5”): „Deși este o odisee emoțională despre un om în căutarea adevărului, serialul este mai degrabă o istorisire predictivă, decât una SF”, a declarat Gub, făcând referire la alegerea Londrei ca loc de desfășurare a acțiunii. Marea Britanie are aproximativ 5 milioane de camere de supraveghere, câte una la fiecare 12 locuitori, fiind una dintre cele mai bine monitorizare țări din lume.

Pachetul FilmBox, care include FilmBox Premium, alături de FilmBox, FilmBox Extra HD, FilmBox Family și FilmBox Plus, aduce filme noi, la scurt timp de la lansare – fie că sunt blockbustere de la Hollywood, fie comori ale cinematografiei europene sau serii TV cu bugete mari și distribuții pe măsură.

Televiziunea se distribuie pe principalele rețele cu excepția notabilă a rețelei Digi aparținând RCS & RDS.