FacebookTwitterLinkedIn

Serialul de 10 episoade a fost produs anul trecut și difuzat în SUA de History Channel, obținând două nominalizări la premiile Emmy.

În rolul generalului Sam Houston, supranumit și tatăl Texasului, joacă Bill Paxton („Aliens”, „Apollo 13”, „Titanic”, „Hatfield & McCoys”), actorul fiind chiar rudă de sânge cu Sam Houston.

„M-am născut ca să joc rolul ăsta”, a declarat Bill Paxton într-un interviu de anul trecut.

Din distribuție face parte și Olivier Martinez, cunoscut pentru interpretarea din filmele „Infidela” sau „S.W.A.T.” Actorul joacă rolul lui Santa Anna, dictatorul tiran al poporului mexican, cunoscut ca „Napoleon al Vestului”. Despre rolul său în „Texas Rising”, Olivier Martinez spune că „Francez fiind, cu rădăcini spaniole, am crescut admirând westernurile americane. Nu mă așteptam ca vreodată să pot juca într-unul.”

Primul Texas Ranger din istorie apare în persoana personajului Deaf Smith, interpretat de actorul Jeffrey Dean Morgan („Anatomia lui Grey”, „P.S: I love you”). Actorul a fost nevoit să slăbească peste 20 de kilograme pentru acest rol, el supraviețuind cu o singura conservă de ton pe zi timp de 6 luni. Dean Morgan a spus într-o declarație pentru revista Variety din SUA că „Texas Rising că este cea mai interesantă experiență pe care am trăit-o vreodată”.

CITEȘTE: „OMUL” ÎN ONLINE

Un personaj secundar complex este Lorca, interpretat de un alt nume greu de la Hollywood, Ray Liotta. Liotta spune că în timpul filmărilor și-a descoperit un nou hobby: călăria. Actorul a declarat pentru „L.A. Times” că serialul Texas Rising reprezintă „un punct culminant în cariera sa”.

„Texas Rising” / „Cavalerii Texasului: Nașterea” începe pe 4 februarie, de la ora 21:00, pe FilmBox Premium. Mini seria are 10 episoade și va rula în fiecare joi seară.

FilmBox Premium face parte din pachetul FilmBox alături de FilmBox, FilmBox Extra HD, FilmBox Family și FilmBox Plus, cu difuzare limitată pe piața de distribuție TV în mai puțin de jumătate din casele conectate la cablu din România.