Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Filipine este prima țară din lume care închide bursa din cauza noului coronavirus

Bursa din Filipine a fost închisă pe termen nedefinit fiind prima țară din lume care adoptă această măsură.
bursa.jpg

Tranzacţiile sunt suspendate începând de marţi “până la noi ordine”, în conformitate cu deciziile luate de preşedintele ţării Rodrigo Duterte.

Preşedintele Bursei filipineze, Ramon Monzon a declarat că în acest fel angajații și traderii pot fi protejați, împiedicând răspândirea virusului COVID-19. Numărul persoanelor diagnosticate a ajuns la 142, virusul provocând totodată 12 decese în statul insular din Asia de sud-est, potrivit Digi24.

Președintele țării a ordonat izolarea timp de o lună a celor 55 de milioane de locuitori din Luzon, cea mai mare insulă din arhipelag, pe care se află şi capitala Manila. Guvernul a anunțat alocarea unui buget de 27,1 miliarde de pesos (475 milioane de euro) pentru spitale şi susţinerea economiei, care cunoaşte o încetinire.

Închiderea bursei filipineze vine în contextul în care indicii bursieri, dar şi preţul petrolului au plonjat pe tot globul, insensibili la eforturile depuse de băncile centrale, ceea ce a făcut să se vorbească despre ipoteza unei închideri a pieţelor financiare, deşi autorităţile şi operatorii resping, deocamdată, ideea.

În SUA deja au fost luate măsuri, între care suspendarea timp de 15 minute a operaţiunilor dacă indicele S&P scade cu peste 7%, pentru a permite “calmarea” investitorilor, măsură folosită de trei ori în cursul ultimelor şase şedinţe. Dacă acest indice, reprezentând cele mai mari 500 de companii de pe Wall Street, cade cu 15%, se prevede o a doua întrerupere cu aceeaşi durată, iar în cazul unei căderi cu 20% – suspendarea şedinţei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii