FacebookTwitterLinkedIn

” (..) Prioritatea noastră rămâne digitalizarea, pentru a pregăti calea spre tranziţia energetică. Programele noastre de modernizare au impact direct asupra capacităţii reţelei de a furniza energie noilor consumatori şi de a îmbunătăţi gestionarea întreruperilor neplanificate”, a declarat Gino Celentano, directorul general al companiilor E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia, într-un comunicat remis la redacție.

Potrivit acestuia, programele de investiţii derulate de E-Distribuţie au ca scop modernizarea staţiilor de transformare, prin introducerea lor în sistemul Telecontrol, care permite controlul de la distanţă al dispozitivelor de întrerupere şi manevră din reţeaua electrică şi prin înlocuirea transformatoarelor şi a altor echipamente.

Totodată, E-Distribuţie investeşte în înlocuirea liniilor electrice, în supravegherea video a staţiilor şi în instalarea de contoare inteligente. Anul acesta, E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Banat vor instala peste 170.000 de contoare inteligente, printr-o investiţie de peste 56 de milioane de lei.

Toate zonele deservite de cele trei companii E-Distribuţie vor fi luate în calcul de programul de investiţii din acest an.

Reţelele electrice operate de cele trei companii E-Distribuţie numără 286 staţii de transformare şi 23.575 posturi de transformare, care distribuie în jur de 15 TWh de energie electrică în fiecare an, prin peste 128.000 de kilometri de linii electrice de înaltă, medie şi joasă tensiune.