Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Fii bărbat! Bea câte beri vrei, numai să ajungi pe picioarele tale acasă!

Pentru 30% dintre români, consumul de bere cu prietenii este un mijloc de relaxare și de socializare foarte important, arată rezultatele celui mai recent Studiu Național de Audiență (SNA) FOCUS realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).
Consum bere

Aproape 70% dintre bărbații români nu refuză o bere cu prietenii oricât de ocupați ar fi, iar 27% dintre aceștia consideră că a bea mai multe beri la rând este o dovadă de masculinitate. Mai ales femeile sunt cele care privesc consumul mai multor beri la rând ca pe o dovadă de masculinitate –  40% dintre respondenții care sunt de acord cu această afirmaţie fiind femei. Mai mult de jumătate dintre repondenți sunt căsătoriţi şi 36% provin din localităţi mici, de sub 50.000 de locuitori.

Tendințele de consum analizate de BRAT acoperă perioada 2006-2014, iar universul studiului este reprezentat de populația din mediul urban din România cu vârsta cuprinsă între 14 și 64 de ani. Caracterul continuu al studiului și eșantioanele mari (peste 10.000 de interviuri anual) permit observarea fluctuațiilor preferințelor populației și studierea lor în raport cu evoluția socio-economică din România. Marja de eroare este de  +/-0.8%.

În ceea ce privește procentul consumatorilor frecvenți de bere cu acool, se detașează bărbații, cu un procent de 79%. Femeile peferă berea fără alcool –  30% dintre românce o consumă cel puțin o dată pe săptămână.

Consumul intensiv de bere a scăzut la aproape jumătate din 2007 până în prezent, în timp ce consumul moderat a crescut uşor.

O treime din populaţia din mediul urban consumă mai puţin de un litru de bere pe săptămână. Cei mai mulți consumatori de bere sunt vara și toamna.

Dintre consumatorii de bere, 20% consumă peste trei litri pe săptămână în timpul verii, în timp ce iarna doar 16% dintre ei aleg să consume această cantitate. Studiul BRAT relevă faptul că unii consumatorii intensivi migrează înspre consumatori ocazionali cu mai puţin de un litru de bere pe săptămână în anotimpurile reci.

Românii consumă mai puţină bere în cafenele, comparativ cu barurile sau discotecile. 32% dintre cei care merg regulat la cafenea consuma bere cu alcool şi 7% bere fără alcool cel putin o dată pe săptămână. În cluburi şi în discoteci, 44% dintre români preferă berea cu alcool, respectiv 13% bere fără alcool, cel puţin o dată pe săptămână.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii