Cautare
, Staff

Fuziuni și achiziții |
|

FIAT fuzionează cu Peugeot

FIAT Chrysler Automobiles (FCA) și PSA Group vor fuziona în cadrul unei operațiuni de consolidare fără precedent în industria auto în ultimii 20 de ani. Valoarea fuziunii se apropie de 50 de miliarde de dolari, estimează Wall Street Journal, care precizează că actualul președinte al FIAT Chrysler, John Elkann, va deveni președintele noului colos auto, iar CEO va fi Carlos Tavares, în prezent CEO Peugeot.
 aboneaza-te
170411_Fiat_124-Costa-Brava_04

Născut în SUA, Elkann are 43 de ani și este descendentul familiei Agnelli, care a fondat FIAT (Fabbrica Italiana di Automobili Torino) în 1899. În anii din urmă, dl Elkann s-a aflat în umbra lui Sergio Marchionne, fostul CEO Fiat și mare fan al fuziunilor. Marchionne s-a stins anul trecut, dar a reușit să readucă la viață Chrysler și Fiat, două companii care acum 10-15 ani se aflau în pragul colapsului.

Astăzi, strategia lui, merge or die (fuzionează sau mori), își dovedește din nou valabilitatea: compania rezultată în urma fuziunii va fi al patrulea mare producător auto la nivel mondial – după Volkswagen AG, Toyota și Renault-Nissan – și va gestiona un portofoliu impresionant de mărci: Chrysler, Dodge, Jeep, FIAT, Ferrari, Alfa Romeo, Lancia, Iveco, Maserati, Peugeot, Citroen și Opel.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii