Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

FGDB a raportat un profit brut de 195,3 milioane de lei pe 2014

Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB) a raportat un profit brut de 195,3 milioane de lei la finele lui 2014.
Crestere_Economica.jpg

Veniturile totale ale FGDB au fost de 210,6 milioane de lei, iar cheltuielile totale de 15, 4 milioane de lei. În 2014 contribuția anuală încasată de către FGDB a fost de 482,9 milioane de lei și s-a calculat în procent de 0,3% asupra depozitelor garantate.

În ceea ce privește cotizația anuală încasată de FGDB, aceasta a fost în sumă de 131,2 milioane lei și s-a calculat ca procent de 0,1% asupra pasivului negarantat.

La 31 decembrie 2014, FGDB deținea disponibilități de 4,5 miliarde de lei, bani cu care poate interveni pentru a despăgubi deponenții atunci când o bancă are probleme.

Resursele FGDB includ contribuțiile inițiale primite de la instituții de credit, contribuțiile anuale primite de la isntituțiile de credit, contribuțiile speciale și alte rsurse constituite din profiturile anilor anteriori. În caz de lipsă de resurse, FGDB se poate îmrpumuta în condiții contractuale la Ministerul Finanțelor Publice pentru acoperirea necesarului de fonduri.

FGDB protejează depozitele persoanelor fizice și ale anumitor categorii de persoane juridice la băncile românești, în conformitate cu obligațiile sale legale.Astfel, FGDB asigură plata compensațiilor către deponenții garantați în cazul în care banca nu mai poate ramburasa acestora depozitele.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii