FacebookTwitterLinkedIn

Organizatorii unuia dintre cele mai cunoscute festivaluri din Transilvania –  „Săptămâna HAFERLAND” – anunță că evenimentul se va desfășura în perioada 30 iulie – 1 august, în format offline.

Pentru că scopul principal al festivalului este acela de a promova tradițiile și cultura săsească din Transilvania, anul acesta comunitățile care vor anima și vor reînvia pentru o săptămână cultura, tradițiile și meșteșugurile locale sunt cele din Archita, Viscri, Saschiz, Rupea, Criț, Bunești, Meșendorf și Cloașterf.

Printre activitățile care vor caracteriza ediția din acest an se regăsesc: dansurile și muzica tradițională săsească, concert de pian, recital bilingv de poezie, workshop de antreprenoriat social local, ateliere de creație și un eveniment dedicat lansării de carte.

Ediția online de anul trecut s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al E.S Dr. Markus Soeder–prim-ministrul Landului Bavaria, gazdele evenimentului fiind Michael Schmidt și Veronica Schmidt, președintele, și respectiv, vicepreședintele Fundației M&V Schmidt.

Primul festival „Săptămâna HAFERLAND” a avut loc în urmă cu opt ani.