FacebookTwitterLinkedIn

Concursul începe mâine seară, la ora 18:00, în Sala Ateneului din Capitală, dar fără public, cu un concert de deschidere susținut de Orchestra Filarmonicii George Enescu, condusă de dirijorul Josep Caballé Domenech, notează RRA.

În program sunt incluse trei lucrări, dintre care primele două sunt prime audiții absolute.

Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical și online pe site-ul www.festivalenescu.ro/

Mihai Constantinescu, directorul executiv al festivalului: „Este un semn, un semnal pe care îl dăm lumii întregi că muzica trebuie să continue. De fapt, aceasta este și o parte din mesajul pe care îl dăm noi prin acest concurs. George Enescu, în „Oedipe”, Sfinxul la un moment dat spune: cine este mai presus decât omul?; și George Enescu a găsit această formulă, care nu este în literatura originală, și a zis: omul este mai presus de destin. Prin acest concurs, prin această organizare, încercăm, într-adevăr, să fim peste destin în acest moment, pentru că destinul ne-a pus în fața unor greutăți foarte mari, pe care sperăm să le trecem și pe care dorim ca toată lumea să le treacă, și inclusiv noi”. 

Festivalul este programat să se desfășoare în două etape distincte. Prima – între 29 august și 20 septembrie, iar semifinalele și finalele fiecărei secțiuni vor avea loc în luna mai a anului viitor, pe scena Ateneului Român.