FacebookTwitterLinkedIn

La secţiunea „Teatru Scurt” câștigător a fost desemnat spectacolul „Pedal Power”, scris și regizat de Charles Trahan de la ARTE Radio (Franța).

La cele două secțiuni, „Radio Drama” și „Teatru Scurt”, au mai fost premiate producții de teatru radiofonic din Elveția, Germania și Belgia.

Ediția din acest an a festivalului Grand Prix Nova a avut drept temă Inovaţia. Evenimentul a reunit un număr record de participanţi: 44 de producţii din 21 de ţări de pe cinci continente.

Ceremonia de decernare a premiilor s-a desfăşurat sâmbătă, la Palatul Elisabeta, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Maria, căreia i s-a alăturat Katharina Rathouska (preşedintele juriului), Directorul Departamentului de Radio Drama şi Literatură al Radiodifuziunii din Cehia, și Attila Vizauer, Directorul Centrului Cultural Media al Radio România.

În cadrul festivității au fost acordate Premiile Teatrului Național Radiofonic următoarelor personalități:

Florentina Tănase – Premiul pentru debut, în rolul Povestelnicul din spectacolul „Rapunzel”, de Fraţii Grimm

Oana Maria Mărgineanu – Premiul pentru cel mai bun rol feminin – Cătălina Toderoiu, în spectacolele „Cătălina Toderoiu – Viteaza de la Jiu” şi Cătălina Toderoiu – „Zbor spre libertate”, scenarii radiofonice de Ion-Costin Manoliu.

Marius Manole – Premiul pentru cel mai bun rol masculin, în Piotr Ilici Ceaikovski din spectacolul „Ceaikovski”, de Nina Berberova.

VEZI BILANȚURILE FINANCIARE PE ANUL 2015 ALE CELOR MAI IMPORTANȚI OPERATORI DE CABLU TV DIN ROMÂNIA!