Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Festivalul Internațional de Literatură de la București va fi prezentat în premieră la Festivalului de la Edinburgh

Festivalul Internațional de Literatură de la București (FILB) va fi prezentat în cadrul Festivalului de la Edinburgh, cel mai important eveniment de acest gen din lume.
filb la edinburgh

Despre cele 7 ediții ale FILB și despre istoria proiectului de la București va vorbi la Edinburgh, pe 24 august, Oana Boca Stănescu (foto), unul dintre cei trei membri fondatori.

Oana Boca Stănescu: „Festivalul de la Edinburgh este un «training» necesar, pe care, într-o lume ideală, orice manager cultural ar fi bine să-l parcurgă. Sînt o norocoasă că am șansa de a încerca să înțeleg cum e posibil să gestionezi prezența a peste 30.000 de artiști din peste 70 de țări în cadrul unui singur proiect. Apoi, mă bucur că am ocazia să aflu, la fața locului, mai multe despre spațiul literar britanic, zona culturală dinspre au sosit cei mai mulți invitați ai FILB de-a lungul celor 7 ediții. Iar faptul că voi prezenta public, la Edinburgh, micul nostru festival, asta mi se pare aproape ireal!”

Alături de organizatori de festivaluri literare din Columbia, Palestina sau India, Oana Boca se numără pe lista celor 11 manageri culturali selectați să participe la ediția din acest an a Festivalului de la Edinburgh, în cadrul „Momentum”, Programul Delegaților Internaționali din cadrul Festivalurilor din Edinburgh, realizat de British Council Scoția în parteneriat cu Festivals Edinburgh și Creative Scotland, cu sprijinul Primăriei orașului Edinburgh, Event Scotland și guvernului scoțian.

VEZI TOPUL CELOR MAI MARI INVESTITORI ÎN PUBLICITATEA RADIO!

Instituția care a înscris proiectul în compețiție și care susține deplasarea Oanei Boca Stănescu în Scoția este British Council România, unul dintre cei mai importanți parteneri ai FILB de-a lungul timpului.

De-a lungul celor 7 ediții, FILB a prilejuit iubitorilor de literatură din capitală întîlnirea cu 76 de scriitori din 23 de țări, nume importante ale literaturii contemporane.

Festivalul International de Literatura București (FILB) este în prezent cel mai important festival independent internațional de literatură din România.

Este un proiect inițiat în 2008 care încercă să rescrie harta culturală a Europei, prin întîlniri, ce includ lecturi publice, dezbateri și dialog – „Re-Writing the Map of Europe”, acesta este sloganul festivalului.

FILB este un proiect organizat sub umbrela Asociației Headsome Communication, echipa organizatorică din prezent reunindu-i pe: Bogdan-Alexandru Stănescu, Vasile Ernu, Oana Boca și Ioana Gruenwald.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii