FacebookTwitterLinkedIn

Mihai Gongu (foto), Creative Director, GMP Advertising, a declarat: „CLIO este cel mai important festival american care strânge anual cele mai bune campanii din lume și cele mai prestigioase jurii. Anul acesta România a spart gheața la CLIO. Mă bucur că am reușit să obținem un Silver în fața unei concurențe foarte dificile și aș aminti aici doar proiectele Road to Recovery sau Linesmen for Peace din aceeași categorie”.

În 2013, GMP Advertising, Webstyler și GMP PR au semnat campania integrată „Why Don’t You Come Over?”, ca răspuns la inițiativa guvernului britanic de a demara o campanie prin care să descurajeze imigranții români. În doar două săptămâni, campania s-a răspândit în toată lumea, implicând activ sute de mii de români şi generând peste 100 de apariţii în presa internaţională, echivalentul a 2 milioane de euro free media. Ca urmare a acestei inițiative, Guvernul Marii Britanii și-a anulat campania.

„Why Don’t You Come Over?” a adunat în 2013 un palmares bogat de premii, dintre care cele mai importante sunt: Grand Prix la categoria PR la Eurobest; Grand Prix la categoria Digital Campaigns la Golden Drum şi cea mai bună campanie din regiune la European Excellence Awards. De asemenea, în țară este cea mai premiată campanie din 2013 la festivalurile Internetics, ADC și PR Awards.

CLIO Awards este una dintre cele mai recunoscute competiții internaționale de advertising, digital, design și comunicare din lume. Festivitatea de premiere va avea loc pe 1 Octombrie la New York.

Întreaga campanie a fost finanţată din fonduri private şi nu a fost afiliată cu nicio instituţie politică sau guvernamentală din România sau din altă parte. Premiu obținut de GMP Group este singurul din acest an primit de o agenție independentă din România.