Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

festCO celebrează comedia românească de calitate

În perioada 20-27 mai are loc cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Comediei Românești – festCO 2018, eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.
imageedit_2_5275118693

Înființat în 2003, la inițiativa lui George Mihăiță, festCO duce mai departe în acest an centenar demersul de a promova comedia românească de calitate, invitând în Capitala țării cele mai bune spectacole bazate pe texte românești.

În cadrul secțiunii CONCURS vor fi prezentate 9 spectacole, producții ale teatrelor din țară și din București: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, Teatrul Dramatic „George Ciprian” Buzău, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Act, Teatrul Metropolis, Teatrul Odeon, Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul de Comedie și Teatrul Mic.

Pe lângă secțiunea oficială, festCO 2018 sărbătorește umorul autentic și prin spectacole-lectură, proiecții ale unor spectacole de teatru de colecție din arhiva Teatrului de Comedie, proiecții de filme, workshop-uri, spectacole de stradă, lansări de carte, expoziții și multe alte surprize.

În 2018, festCO inițiază o secțiune specială (FOCUS), dedicată marilor culturi teatrale ale lumii. Această ediție propune un dialog teatral cu Republica Polonă, care în acest an aniversează, la fel ca România, un secol de existență națională.

Gala festCO 2018 va avea loc duminică 27 mai, după reprezentația extraordinară a spectacolului „Între noi totul e bine” de Dorota Masłowska, în regia celebrului Grzegorz Jarzyna.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii