FacebookTwitterLinkedIn

Prin această achiziție, reprezentanții Ferrero susțin că grupul dorește să-și extindă gama de produse pe piața biscuiților. Deși oficialii grupului nu au oferit detalii financiare cu privire la această tranzacție, potrivit Bloomberg, valoarea companiei Burton’s Biscuits se ridică la aproximativ 347 milioane de euro, notează RetailDetail.eu.

Burton’s Biscuits deține șase fabrici în Marea Britanie, are aproximativ 2.000 de angajați și, în ultimele 12 luni a realizat o cifră de afaceri de 319 milioane de euro. Compania comercializează branduri populare de biscuiți precum Maryland Cookies, Jammie Dodgers, Wagon Wheels, Paterson’s și Thomas Fudge’s.

Prin intermediul CTH Invest, grupul italian Ferrero a mai preluat marca belgiană de biscuiți Delacre, Danish Kelsen și British Fox’s. Astfel că, Ferrero devine acum al treilea producător de biscuiți din Marea Britanie, după Pladis (proprietarul McVitie’s) și Mondelez.

Fondul de investiții CTH a fost fondat în Belgia de către Giovanni Ferrero, nepotul inventatorului Nutella, Pietro Ferrero.