Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Fermierii germani au fost afectați de închiderea abatorului Toennies din cauza COVID-19

Închiderea abatorului Toennies din cauza focarului de coronavirus îi afectează și pe crescătorii de animale, care au ajuns să-și vândă animalele ce urmează a fi sacrificate la un preț redus.
shutterstock_714538813

Reprezentanții  Asociației crescătorilor germani de porci au anunțat că prețul cărnii de porc în viu a scăzut semnificativ în Germania deoarece unul dintre cele mai mari abatoare din ţară rămâne închis, transmite Reuters, titrată de Agerpres.

În a doua săptămână din luna iulie, prețul unui kilogram de carne de porc în Germania a scăzut la aproximativ 1,47 euro, de la 1,60 euro săptămâna trecută şi 1,66 euro în urmă cu trei săptămâni, în urma închiderii abatorului Toennies, susţine asociaţia, care cere redeschiderea unităţii cât mai curând posibil.

De cealaltaă parte, şeful administraţiei districtuale, Sven-Georg Adenauer a precizat că Abatorul şi fabrica de procesare a cărnii Toennies vor putea fi redeschise doar după ce autorităţile vor fi mulţumite de noile proceduri de igienă.

Abatorul şi centrul de prelucrare a cărnii Toennies din Rheda-Wiedenbrueck (districtul Guetersloh în landul Renania de Nord-Westfalia), sacrifică şi procesează în mod normal între 12% şi 14% din carnea de porc din Germania.

Unitatea este închisă de trei săptămâni, după ce peste 1.500 de angajaţi, majoritatea români, au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii