Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Agricultură |
|

Fermierii care vor să acceseze fonduri europene pot consulta două îndrumare realizate în premieră de AFIR

Oficialii Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au anunțat că instituția a realizat, în premieră, două îndrumare cu privire la accesarea fondurilor europene dedicate submăsurilor 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, pentru a veni în ajutorul fermierilor.
Euro,Funds,For,Agriculture,,Euro,Bills,From,5,To,200

„Sprijinul financiar acordat prin măsurile forfetare reprezintă o soluție reală pentru dezvoltarea tinerilor fermieri, dar și pentru micii fermieri și am dorit să le punem acestora la dispoziție, pe lângă ghidurile complete care vor fi publicate în cel mai scurt timp, o serie inedită de materiale de informare tehnică. (…) Îmi doresc ca aceste îndrumare să ajute potențialii beneficiari și mă voi asigura că acesta este doar un început în ceea ce înseamnă acordarea din partea AFIR a unui sprijin concret, corelat cu nevoile reale ale beneficiarilor PNDR”, a precizat Mihai Moraru, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Potrivit lui Mihai Moraru, aceste materiale informative conțin un model de Plan de afaceri și informații concrete care permit fiecăruia dintre cei interesați de aceste linii de finanțare să obțină datele relevante pentru a decide accesarea sprijinului financiar, potrivit nevoilor reale ale exploatației agricole.

Îndrumarele pentru accesarea fondurilor europene prin submăsurile 6.1 si 6.3 pot fi descărcate gratuit de pe pagina de internet a AFIR – www.afir.info – din secțiunea Investiții PNDR, sM 6.1 și sM 6.3.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii