Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Artă & Cultură |
|

Ferestrele Cazinoului din Constanța vor fi refăcute ca în 1910

Ferestrele Cazinoului din sala restaurantului, cu vedere spre mare, urmează să fie refăcute ca să arate ca în 1910, anul inaugurării clădirii.  
 aboneaza-te
Cazinou Constanța

De asemenea, şi împărţirea ferestrelor va fi refăcută după acelaşi design de acum 110 ani, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Constanţa, transmite News.ro.

Lucrările la Cazinou au ajuns în etapa de expertizare a planşeelor dintre subsol şi parter, iar echipele de constructori au montat schelele în sala restaurantului unde vor fi înlocuite inclusiv ferestrele, după modelul original din anul 1910.

“Cazinoul va reveni cât mai aproape de forma din 1910 când a fost inaugurat. Ferestrele din sala restaurantului dinspre mare vor fi refăcute, aşa cum le vedem în cărţile poştale vechi. Cele 5 ferestre care sunt acum cu boltă vor fi desfiinţate şi vor fi refăcute dreptunghiulare. Şi împărţirea ferestrelor în sine va fi refăcută după acelaşi design ca cel din 1910”, a spus arhitectul Radu Cornescu.

El a menţionat că etapa în care au ajuns lucrările este una importantă şi migăloasă care va dura câteva luni. Totodată, în paralel, sunt executate lucrări şi la acoperişul Cazinoului care va fi decopertat şi refăcut în totalitate.

Credit foto: Facebook/Cazino Constanta

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii