Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Ferenc Hegedus – 500 Miliardari Ediția 2011

Ferenc Hegedus.jpg
Nume: Ferenc Hegedus Avere: 20-21 de milioane de euro Varsta: 53 de ani Resedinta: Covasna Domeniu/Companie: Imobiliare, turism, retail electrocasnice  

După ce aproape 15 ani a făcut carieră în electro-retail la conducerea Domo, alături de tradiţionalul său partener de afaceri Lorand Szarvadi, Ferenc Hegedus trăieşte a doua tinereţe în business. De această dată, în turism. Ce-i drept, lucrurile nu merg la fel de bine ca atunci când vindea televizoare pe bandă rulantă împreună cu Szarvadi. Însă Hegedus nu se plânge. După ce a cedat pachetul majoritar de acţiuni al Domo către un fond de investiţii, miliardarul din Covasna a investit 10 milioane de euro alături de Szarvadi în hotelul de patru stele Best Western din Balvanyos. Dacă Szarvadi a rămas la cârma Domo, Hegedus s-a retras în turism şi pare să-i placă la nebunie.

Hotelul a fost redeschis în luna aprilie a anului trecut şi a încheiat 2010 cu un grad de ocupare de 25-30%. Pare puţin, însă antreprenorul e mulţumit. „Pentru noi, 2010 a fost primul an de funcţionare, puţini oameni aflaseră de redeschidere. Între timp am investit destul de mult în promovare, iar anul acesta am început mult mai bine. Cred că vom încheia anul 2011 cu un grad de ocupare de peste 35%“, spune Hegedus. Principalul target al hotelului îl reprezintă firmele care organizează conferinţe sau team building-uri. Tocmai de aceea, Hegedus a investit masiv în ultimii ani în dezvoltarea unui centru de agrement, la care a adăugat anul acesta un parc de aventuri.

Din primăvara viitoare, antreprenorul va începe construcţia unui centru SPA şi de wellness de 3,5 milioane de euro, din fonduri europene. Omul de afaceri intenţionează să renunţe la asocierea cu lanţul internaţional Best Western, întrucât numele nu i-a adus un număr mare de clienţi sau alte beneficii care să-l determine să îl păstreze. „Îl vom numi Grand Hotel Balvanyos. Am făcut deja demersuri pentru a renunţa la brandul Best Western“, spune el. Hegedus mai deţine Hotel Atrium din Târgu Secuiesc, cotat la trei stele.

Antreprenorul este totodată coproprietarul, împreună cu Szarvadi, a unui unui teren de 100 de hectare, în nordul Bucureştiului. Pentru moment nu are planuri de dezvoltare în Capitală. Hegedus este şi distribuitor de vopseluri pentru marile firme de bricolaj, dar şi dezvoltator de proiecte rezidenţiale în zona Sfântu Gheorghe.

Vezi care era averea lui Ferenc Hegedus în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii